Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit byt

Od: jiran3 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.rád bych se zeptal co všechno potřebuji ke koupi bytu a následně ke schválení úvěru na bydlení.Jaké dokumenty,doklady atd. Předem díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

Především byt který koupit lze a pak peníze, nebo bankovní dům který vám peníze půjčí. Finančně se nejlépe jeví překlenovací úvěr ze stavebního spoření. Následuje smlouva mezi váma a prodávajícím za účasti právníka. Bez právnika žádnou smlouvu nedělejte. Už se spálilo mnoho dobrodruhů co si mysleli že s nima nikdo nevyběhne. Pak se informujte zda se jedná o byt v družstevním domě a zda družstvo bude ochotné vás příjmout za člena. V tom většinou nebývá problém. Pokud se jedná o dům ve společném vlastnictví majitelů bytů předem se informujte na podmínky bydlení a správy domu. Až byt koupíte tak si vyběháte přepis na elektrárně, plynárně a vodárnách. Byt je váš v okamžiku kdy podepíšete smlouvu a získáte dekret. Ještě nějaká otázka?

S koupí domu je to trošku jinak.

jabraka*
hodnocení

0x

Chtěl bych doplnit předřečníka:

Byt je váš,až po zápisu vlastnictví do katastru nemovitostí.

JABRAKA

jiran3

Ještě se zeptám!? Ten úvěr mi budou schvalovat kdy?To už musím mít byt vyhlídnutý a rezervovaný?Nebo mi schválí úvěr a pak až podle peněz si mužu vybírat z bytů? Za předešlé odpovědi moc dík .

jabraka*
hodnocení

0x

Vnučka má vyhlídnutý byt z nabídky realitky.Aby mohli ten byt koupit,musí jej banka realitce zaplatit.Tedy musí mít zajištěnu hypoteční smlouvu.Pak ještě provede převod bytu na družstvu.Lépe je kupovat byt ve vlastnictví.Po uzavření kupní smlouvy a převodu bytu do vlastnicví od družstva zaregistruje byt na katastru nemovitostí a tím byt bude vlastnit a platit hypotékové splátky.

JABRAKA

lidka*
hodnocení

0x

Doplním ještě o pár potřebných rad předchozí dobré odpovědi. Je tam i odkaz na získání hypotéky - ovšem je potřeba si vyžádat informace od té konkrétní banky, která hypotéku poskytne. Když jsem prodávala dům v Kolíně, kupující platil také hypotékou. Nejprve jsme uzavírali Smlouvu o budoucí kupní smlouvě, velice podrobnou a po převodu kupní ceny na účet jsme podepsali kupní smlouvu s předávacím protokolem včetně stavu měřidel - na to nezapomenout a s plnou mocí na převod energií na nového majitele. penize.cz/.... Při prodeji jsem novému majiteli také předala fotokopie všech dostupných dokladů k domu, přípojkám a vnitřním rozvodům. Hodně štěstí při výběru bytu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]