Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Mela bych dotaz uz si nevim rady mam problém a realitni kancelari podepsala se rezervacni smlouva cekalo se na uver který přes financni poradkyni nevysel pote jsme měli domluvu po dvou mesicich ze se smlouva prodlouzi o 10 dni stim ze jsem si nasla financovani sama. Majitek bytu po několika dnech co jsem slozila rezevracni poplatek ve vysi 49.000kc majitel jiz smlouvu pry s realitni kancelari nemel tim padem to nabizel dalším zajemcum. Ptala jsem se pani makléřky co se stane když schvaly uver na byt me i druhym zajemcum tak mi odpověděla ze kdo prijde dřív s penezi dostane byt stim ze prodlouženou dobu nemá podepsanou od majitele ze se pokusi podpis sehnat a ze pokracujeme dal v rizeni at to nehazim za hlavu. Pote jsem se domluvila s financni poradkyni která mela informace stejne jako ja ze pokracujeme ve vyrizivani prijela za mnou stim ze se podepise smlouva do banky na pujceni urcite castky uver bohužel nevysel ale prijela za mnou v ty prodlouzeny době ve svém volnem zase. Ihned co jsem se dozvěděla ze mi byl uver schvalen jsem volala financni poradkyni stim ze peníze uz mam ze jsem si financovani zajistila sama opetovala radost a predala informaci pani makléřce která uz mi nezavolala. Po vikendu jsem ji tedy volala stim ze jestli o tom vi ze mam finance rekla ano a ze se ted budou vyrizivovat kupni smlouvy ze to bude trvat cca 1 tyden. O dvacet minut později jsem zas volala pani makléřka která se dozvěděla od majitele ze nam byt tedy neproda ze to nalezi druhym zajemcum tak mi tvrdila ze nemam nárok na vraceni blokacni zalohy ze mi to prodloužila jen z dobré vule takze jsem nedostala ani byt ani me peníze. Svedka mam a to fin. poradkyni s kterou jsem jednala mam i tu smlouvu s datem uveru s datem když zamnou poradkyne prijela prosim o radu dekuji moc
Další nešťastník, který slepě důvěřuje realitním makléřům... Pokud jste něco podepsala, postupuje se podle těchto podepsaných smluv. Čili buď jedná makléřka v souladu se smlouvou/smlouvami, nebo v rozporu s nimi. Pokud něco z výše popsaného nemáte "černé na bílém" (tzn. ve smlouvě), máte smůlu.
Kdyz ste skladala rezervacni poplatek, tak predpokaldam, ze to bylo po podpisu nejake rezervacni smluvy, spravne?
1. Kdo jsou ucastnici teto smlouvy?
2. Co je psano v rezervacni smlouve?
-
Na realitni maklere a financni poradce se vys... a obratte se na pravnika.
Ano rezervacni smlouvu jsem podepisovala v autě na parkovisti. Samozrejme to nemam doplnene v rezervacni smlouve ze mi to bylo prodlouzeno. Proto zadam o radu nedostala jsem byt a ani sve penize. Jediny dukaz co mam je prave ta poradkyne ktera sveci v muj prospech a smlouvu s datem kdy se zadalo o uver a to bylo uz v tech deseti dnech. Poda se trestni oznameni za podpod protoze pokud preci makler vi ze byt jiz majitel prodava nekomu jinemu nema pravo mi prodluzovat smlouvu
Jeste reknete, ze ste tu smlouvu v tom aute pred podpisem videla poprve.
Precetla ste si ji alespon? Vite co ste podepsala? Za co ste vlastne penize zaplatila, kam sli, co vsechno se z penez hradi, kdy je moznost jejich vraceni, pokud vubec existuje, zda existuji nejake smluvni pokuty a podobne?
Pripominkovala ste tu smlouvu vasima podminkama vubec pred podpisem?
-
Nezlobte se na mne, ale z toho co ste zatim napsala pusobite strasne naivne (eufenismus).
Nejprve podepisujete smlouvy a pak teprv zjistujete, zda vam je nekdo ochotny poskytnout uver? Podepisete zavazek, ktery Vas zavazuje k zaplaceni 50t Kc jen tak v aute na parkovisti?
-
Jak uz sem psal vyse, obratte se na pravnika, at si smlouvu precte a sdeli Vam moznosti, jake mate.
Samorejme ze jsem si smlouvu precetla souhlasila jsem stim o uver jsem strach nemela protoze zadné zavazky ani dluhy nemam splnila jsem svou povinost a to je a hotovost otazek jsem kladla také dost jen pak v zaveru to bylo jine. Dobra dekuji za nazor jen jsem chtela vedet jestli je nejaka moznost vyhry. Na pravnika se obratim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.