Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novy strop RD

Od: jackes odpovědí: 14 změna:
Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat zda máte někdo nějaký nápad nebo návrh jak udělat novy strop v RD. Jedná se o rekonstrukci a strop ( který je momentálně dřevěný musí jít k zemi ) nový strop si představuji z betonu a z icek s vystuzi. Světlé rozpětí 6m . Prosím o sestavení skladby nebo návrhy z čeho udělat nový strop . ( informace o rd. Stěny 450 mm cpp. Střecha opravena nelze rozebrat v podkroví bude koupelna a 2x ložnice ) děkuji za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikaso*
hodnocení

2x

A co RECTOLIGHT? Uvazuju o nem a je to zhruba stejne tezky jako muj puvodny strop s polstarema.

jackes523

Děkuji moc neco takového jsem si také představoval , ale nebyl jsem si jist zda se to dá v čr sehnat. Tohle řešení se mě zamnlouvá asi nejvíce.

pitrs*

dají se použít I profily a na ně přivařit trapézový plech a přebetonovat s kari sítí. Výhoda těch íček je, že se neukládají v tak malé osové vzdálenosti jako systémové stropy PTH, Heluz apod. Jako podhled použít SDK

hop®
hodnocení

0x

"Íčka", hurdisky, beton s kari.
Můj návrh, počkejte na další nápady, ale mohu to upřesnit, pokud si nevyberete jiný lepší nápad...

jackes523

Dobrý den, napíšete mě prosím konkétněji jaky typ hurdisk. stropu myslíte? Popřípadě jaký ,,I" profil zvolit. Zapoměl jsem připsat podstatnou věc že strop na ( světlé) rozpětí 6m bude cc 4m od zdi podepřen příčkou ( v tomto případě 240mm porotherm ) Dekuji Rada

hodnocení

0x

Odborním musí spočítat unostnost stropu.

Můžete si vybrat Miako strop, Ytongový strop..

Miako 19x62,5 dle katalogových listů...

jackes523

Děkuji, ale nebude se přece jen blbě zasekávat nosník do stěny? Jendna se o rkeonstrukci RD jak jsem psal... jak se následně spojí strop s obvodovou konstrukcí? Děkuji

Proč by se blbě zasekávalo? Stejně jako Ička musíte zasekat. sice méně kusů, ale Miako se lépe začistí...

Koukněte na technické listy Heluz a pak se rozhodněte. Dneska se Hurdisky málo používají...

doplněno 17.02.14 20:15:

Vše je o penězích a možnostech.

jackes523

Mě se ty hurdisky taky moc nezamlouvají. Stropy Miako ( od Heluz, Porotherm Ytong apod ) se me libi ale nymslel jsem si ze by to slo udelat i pri rekonstrukci. Zkrátka říkáte vysekat díry usadit nosníky nasázet Miako vložky ( nebo ty betonové) dát karisíť a nazdar. ( Zjednodušeně řečeno). Pochopitelně musím brát ohled na zatížení a podle toho zvolit vhodnou tloušku k-ce.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, vím jsem hnidopich, ale jak jste na tom s věncem?

jackes523
hodnocení

Nevím, k čemu vám to je dobre ale věnec byl vybetonovam nový při stavbě střechly. Stávající strop je dreveny a je uleoen zbytečné vysoko nový strop přijde ulozitt o cca 1 m níže. Jestly jste tím myslel svázání baráku tak celý dům má v nosních stěnách ocelové pasy a je vybetonovan jiz zmíněný věnec na kterém jsou uloženy pozednice. Co se týče tepelných mostů dům bude zateplen ( sice je to nešťastné ale je to potřeba kvůli tepelnym ztrátám)
bruk600*

No mě to není na nic, ale vám. Dle dotazu jsem se domníval, že jste přeskočil rovnou na strop a věnec chcete vynechat.

jackes523

Jenda se o rekonstrukci ne o vystavbu. Furt ten dotaz nějak nechápu :D Ale tak to je jedno :) Jsem tak trochu natvrdlý :)

spousta baráků nemá věnec a nic se neděje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]