Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit mechu z fasády?

Od: edgarkarasek* odpovědí: 6 změna:

Poraďte prosím,

co přimíchat do fasádní barvy, aby se na na ni nedržel mech. Zeď je na severní straně bez slunce a fasáda je házená (hrubá).

Po 4 letech je bílá pryč a je zelenošedivá.

Díky za radu. E. Karásek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

4x

Osobně jsem vyzkoušel jeden způsob, ale je pracný, nicméně účinný. SAVO proti plísni v rozstřikovači aplikovat na zamechovaný místa, nechat 24 hodiny působit a pak režným kartáčem seškrábat.Následuje umytí tlakovou vodou. Pak už běžný postup pro nátěr fasádní barvy. Jistě existuje i nějaký přípravek který mech zlikviduje i bez kartáče, ale tento postup mám vyzkoušený. Do samotné penetrace a ani barvy už nic nedávejte aby ste nezničil základní vlastnosti barvy

doplněno 18.03.09 12:33:

Jen doplním... at fasádu natřete čímkoliv a přidáte jakoukoliv směs nikdy nebude mít trvalé a ani dlouhodobé účinky. Mech je organická živá potvora a přípravek obsažený v barvě by musel být neustále aktivní, ale takový přípravek neexistuje. Vím jen že mechy nemají rádi slané a zásadité prostředí. Když fasádu natřete omyvatelnou otěruvzdournou barvou, pak můžete čas od času ohrožená místa omýt slanou vodou nebo octovou vodou. Třeba na jaře a na podzim. Fasádě to neublíží a jako prevence je to levná a když nepomůže(určitě pomůže) tak rozhodně neublíží. Ale sna dněkdo zná nějaký zázračný chemický sajrajt.

kutil*

Plně se stavím za Savo - měl jsem stejný problém a Savo to vyřešilo . I postup jsem použil stejný - plně doporučuji

jabraka*
hodnocení

2x

Nejednodušší je aplikace vápenného mléka.Po natření mech zaschne a dá se smést z omítky.Natřít pak znovu.

Pak už obnovujte fasádu jen tímto nátěrem.

JABRAKA

technikjirik*

A kdyby chtěl tazatel použít fasádní barvu syntetickou, nebude vadit vápno jako podklad?

jabraka*

To by nevadilo,ale pak už vápno ne.

JB

jambus*
hodnocení

2x

a co takhle skalice modrá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]