Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,mám problém.Maluju 1 stěnu v pokoji sytou zelenou barvou.Nejprve jsem štětkou vymalovala okraje stěny a kolem zásuvek,potom jsem válečkem udělala připravenou plochu-to vše 2x.Plochy po zaschnutí jsou krásné bez čmouh,ale ty kraje,kde jsem malovala štětkou jsou viditelně světlejší.Nedá se s tím něco ještě udělat? Sem z toho na nervy .Díky za odpověď
Zdravím,
můj tip na příčinu vašeho problému je v příliš mokré štětce, kterou jste malovala některé části. Správně je sice štětku před namočením do barvy namočit do vody, ale tu vodu ze štětky je potřeba taky po namočení důkladně odstříknout, než ji namočíte do barvy. Čím sytější je finální barva, tím, víc je potřeba na to dát pozor, protože jinak tou vodou tu finální barvu naředíte a změníte její odstín.
Jako řešení problému bych zkusil ty světlejší části přejet znovu válečkem a pokud to nepomůže, pak vám nezbude než válečkem vymalovat kompletně všechno včetně toho, co jste dělala štětkou.
Všeobecně podtírání problematických detailů štětkou při válečkování je dost problematické, proto je lepší se mu v maximální možné míře vyhnout použitím malých válečků a pod.
Možná vás to teď štve, ale za týden o tom nebude vědět. Jinak, máte-li ještě zbytek té barvy, můžete okraje znovu přetřít. ale neroztírat příliš. Předem vyzkoušejte někde, kde to nebude moc vidět, třeba u země v rohu. Pokud byste musela barvu míchat, tak to nechte být, jak je. Ten odstín už znovu netrefíte.
doplněno 16.02.14 17:31:Samozřejmě, pokud je to ještě čerstvé pak se plně ztotožňuji s radou od @babkazov !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.