Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenosti s renovací schodů?Mám betonové schodiště,obložené dřevem-značně poškozeno.Nabízí se -broušení nebo nově obložit,ale co je lepší-dřevem nebo těmi lamino-desky,
Záleží na tom jak moc jsou schody "špatné". Pokud by stačilo obrousit a znovu povrchově upravit,šel bych do této opravy. Pokud nevzžou,nehýbou se,nerozpadají se.Pokud jsou v takovém stavu že je lépe vyměnit,tak vyměnte.Dřevo či lamino? Já jsem osobně pro dřevo.Zkuste vložit fotku schodiště.
Jsou to modřínem obložené ,betonové schody,nevržou,ale jsou ztmavlé a poškrábané,radí mi ,že obroušení by bylo moc drahé a je lepší lamino.moc se mi to nezdá-dřevo je dřevo.
Modřín časem tmavne,to je známá věc. Pokud jsou zdravé,obrousil bych je. Otázka-proč si je neobrousíte sám?A pak povrchově neupravíte?Kolik jich je?
Ještě jsem uvažovala je odšroubovat jsou tam takové špunty a pod nimi asi šrouby a nechat je nějak protáhnout na hoblovce,ale nevim .
Ano pod těmi "špunty" bude asi z největší pravděpodobností kotvící materiál.Ty fliky tam budou vlepené.Je to sice také možnost,ale za ta léta co jsou schody na místě,si určitě sedly a rozebírat a znovu skládat.No osobně bych je obrousil na místě.Nepíšete kolik těch schodů máte.Ani odkud jste.(přijel bych se mrknout).Po protažení hoblovkou byste je stejně musela přebrousit.Strojově či ručně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.