Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusenosti se stavbou RD na klic

Od: petrpan* odpovědí: 13 změna:

Zdravim, chtel bych znat zkusenosti lidi s vystavbou rodinneho domu na klic. Zajima me zejmena cena a tip na solidni stavebni spolecnost. Mam vyhlidnuty mensi baracek od AW Domy, ktera ma dobre reference. Zajima me ale, jaka je celkova cena, respektive o kolik se navysi celkove naklady krome pozemku, ktery jiz mam. Napriklad cena domu na klic vcetne zakladove desky je 2 miliony. Na kolik prijde vse "sakum prdum"? Plot, nejake dodelavky atd.? Mam omezeny rozpocet, takze potrebuji vedet, zda-li se do nej vejdu, alespon ramcove s jakou castkou "navic" mam pocitat. Pripadne uvitam doporuceni a tipy na stavebni spolecnosti kolem Prahy. Dekuji!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Celková cena se dá přesně hrozně špatně vyčíslit.

Je mnoho faktorů které můžou stavbu prodražit. Hlavní roli bude hrát:

- velikost pozemku a terén pozemku (délka oplocení, úprava zahrady, založení domu)

- vzdálenost sítí

- požadovaný standard kvality

Jinak můj odhad je že do 500 000,- byste se měl vejít se vším na klíč i při nejhorší variantě.

petrpan*
hodnocení

Dekuji, pocital jsem s rezervou na viceprace, plot atd. kolem 400 tisic, takze jste mi to vicemene potvrdil :)

baumy*

Mrkněte na Ecotherm panel a to si můžete jako stavebnici postavit sám a za málo peněz.
A ještě jedna věc,pokud jste z Prahy a okolí,využijte zajímavej poptávkovej server poptavky-stavebni.cz
Poptávky jsou samozřejmě zdarma,ale firmy jsou jenom z Prahy a okolí,takže odpadaj problémy s dopravou,
řešení případných nedodělků a reklamací.Najdete tam i ceníky stavebních prací,
takže než něco poptáte,můžete si spočítat,kolik to asi bude stát,tak aby jste nebyly následně překvapeni cenou víceprací.

slavahrach*

Tak to má pan Baumy pravdu s tím poptávkovým portálem poptávky-stavebni.cz

A hlavně,obdržela jsem sice míň odpovědí,ale od ověřených řemeslníků.Nemusela jsem se prohrabávat množstvím nabídek,které ani nebyly konkrétní.Obdržela jsem rovnou cenovou kalkulaci.Maj tam takovou návodku-co je důležitý pro zpracování nabídky.Vše proběhlo rychle,ani jsem se nestačila divit.

Příjemně mě překvapila i cena až o 30 % nižší,než jsem předpokládala.Mohu jen a jen doporučit.

Slava, když se domníváte, že pan Baumy má pravdu, tak mu dejte dobrou odpověď.

zcela nechápete, že se jedná o nástřel - teorie. To nemá se skutečností nic společného. Kdo toto nechápe, nedávejte zde rady. I cena podle dobré dokumentace a cena skutečná se může lišit.

doplněno 24.02.14 20:32:

pořá d to tu přeskakuje kamsi do...e. Reakce byla na slavahrach

myse*
hodnocení

0x

firma Stavex z Kutné Hory má velmi solidní jednání...

uska*
hodnocení

0x

Jen dodatek - nikdy bych nepodepsala s jednou firmou stavbu na klíč. Rozdělila jsem dům na 4 etapy , vždy nechala jednu etapu nacenit předem, vícepráce na celém domě byly za tisícovku.Vždy jsem tvrdila, když budou obě strany spokojené, budeme pokračovat. Takže firma dopředu nevěděla, snažili se o maximální kvalitu a čas. Nakonec celá stavba byla realizována jednou firmou (mimo řemesel), což je pro záruku nejlepší.

hodnocení

0x

Petře, pokud nebudete mít svůj vlastní stavební dozor, určitě Vás oberou na kvalitě a matroši. Pak budete dotazovat poradnu, jak postupovat při problému ohledně:...

Je normální, že do Prahy jezdí stavět firmy z dálky, a z Prahy jezdí na venkov...proč to tak je? To netuším..zrovna dneska a zítra se z Pardubic navážíme firmě XY do Prahy materiál...přitom je firma odtud...

petrpan*
hodnocení

Stavebni dozor bych si zajistil, to povazuji za zaklad :)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Nechce si poslat položkový rozpočet. Občas ceny dost neodpovídají, jsou velmi odhadem. Často tam jsou hodně obyčejné věci (střešní okna - čekala bych, že budou Velux, ale naceněny byly nějaké "noname"). Pak se můžou projevit i různé - i když drobné změny proti původnímu plánu.

Položkový rozpočet ano, ale od někoho nezávislého.

Pokud tomu totiž stavebník nerozumí, tak není problém udělat rozpočet i s položkami, které tam být nemají..a tím navýšit cenu.

Případně by ten rozpočet měl někdo z oboru zkontrolovat, což je ovšem práce na několik dnů..,(pokud je to opravdu kompletní rozpočet se všíám všudy.

Občas dělám rozpočet pro sádrokarton, ale vždy požaduji, aby mi dotyčný sdělil, zdali má být takový či onaký. Je to hra s čísla...

Jak správně píše mistr pan Martin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]