Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, ráda bych se zeptala, kde sehnat nejlevnější desky pro podlahové vytápění a jestli je velký rozdíl (pokud nějaký je) co do kvality od různých výrobců. Samozřejmě jsem brouzdala na netu - a našla jsem Styrotrade styrodesky, ale jsem zmatená, že se cena většinou pohybuje od cca 145Kč za m2 a výš...a pak jsem narazila na obchod s cenou pod 100Kč za m2...tak teď nevím jestli kvalita je jiná ...jestli teda tolik záleží na kvalitě...No snad jsem to napsala srozumitelně...
Zdravím . Jakou máte skladbu podlahy? Jakou výšku bude mít ten polystyrén? Já používám EPS 100Z nebo S.Pokud je větší výška -vyšší jak 150 tak používám tvrdší EPS 150S Lepší je grafitový - šedý. Já dávám podlahový polystyren do kříže , na to odrazovou folii a trubky přichytím příchytkama k tomu určenými. Posílám odkaz na odrazové folie 1-topeni-levne.cz/... . Topenář vám spočítá hustotu položení trubek.. 150m2 nic není .Odpovídá to asi 9 okruhům To se dá udělat za tři dny v jednom. Jeden den položím polystyrén a folie a 2+3 den natáhnu a zapojím rozdělovač. Na rozmotávání trubek se používá takový tady tomu říkáme ,,kolotoč". Já jsem si ho vyrobil ze staré otáčecí kancelářské židle. Vyhodil jsem opěradlo a našrouboval desky křížem.Na to položím smotanou trubku a už jenom tahám - hodně to usnadní práci.
Podlaha bude mít skladbu - 15 cm polystyren (tam to budeme nejspíš kombinovat - skládat ze dvou), pak teda ta folie, pak trubky. Nebo 9 cm polystyren + desky + trubky. V obou případech pak 5 cm vrstva betonu.
Podstata dotazu byla víceméně : Co vyjde levněji...neb takhle jsme to spočítali na bezmála 100 tis. (kde jen ty desky by vyšly na cca 30tis). Celkově se nám to zdá docela dost, tak se to snažíme co nejvíce stáhnout - bez újmy kvality.
Ale možná mě vyvedete z omylu, že při cca 150m2 je to přiměřené...nevim...není kde srovnat, porovnat - udělat si představu...
Jak bude vysoký polystyren jsem se ptal proto , že čím větší výška , tak tim musí být kvalitnější - tvrdší polystyren. Dělám to tak , že si změřím výšku podlah všech místnosti ( bývají tam velké rozdíly) a pak podle toho vyberu polyš. Skládám ho ze dvou vrstev , které pokládám do kříže. tak aby se spáry překrývaly. První vrstvu dávám tak vysoko , jak vysoké mám trubky od vody a topení ,husí krky tažené po zemi. Lépe se to pak vyřezává a horní vrstva není narušená. Kolem stěn dávám buď pěnu nebo 1 polyš. Pokud dávám 1 polyš ,(o pět cm výš než čistá podlaha) tak odrazovou folii vytáhnu na ní a přichytím hřebíčkama vágnerkama. Doma jsem si dělal něco přes 170 m2 .Materiál mi vyšel i s elkotlem něco přes 70 tis. ale dal jsem si s tím čas a vím kde zhánět .
Nezapomeňte na to , že pod krbem , schodama se nedává polyš . Nezapomeňte jako já -vůl si dát nějaký husí krk do země jako rezervu - kabelová televize , elektrika na zahradu , domovní zvonek na zahradu , rozvod na domácí kino atd, atd
Když budete mít v koupelně dlažbu a v chodbě vinyl (lino) tak uzpůsobte výšku podlahy , aby nebyl schodek , ale pěkná přechodová lišta. -bydlení dělají detaily.
doplněno 16.02.14 20:19:Na kolik to přijde?- polystyrén je drahý a záleží na vašich kontaktech . někdo ho vozí z Polska zároveň s izolací . Jestli ho můžete oddanit?. Na Sbazaru je toho taky dost sbazar.cz/... Ale v tomto případě nešetřete na kvalitě. Našel jsem tam EPS 100 -5cm za 59 s DPH
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Jo jo na různá vedení jsme pomysleli a vše na co si vzpomněli, to jsme tam uložili. (zde konečně nevyšlo naplano moje "otravování" s plánováním - muži asi moc dobře pochopí - já manželovi ukazovala plánky obýváku a kuchyně a...základy skoro ještě ani nebyly) a ten byl z toho na větvi...no to jsem trošku odbočila...
Ano právě že polystyren - ten silný je drahý, tak jsme přemýšleli, že to také uděláme ze dvou druhů...A jelikož jsem hospodyňka co pro pírko přes plot skočí, tudíž běžím googlovat nebo googlit, nebo jak se to dneska řiká, ty nejvýhodnější materiály.
Děkuji za čas a rady a přeji pohodový slunný den.
Ano, teplovodní...A ta folie musí být nějaká speciálná nebo prostě jakákoliv - kvůli nepropustnosti vody z betonu... Vámi popisovaný způsob nás také napadl a "argumentovali " jsme si, jestli pak zase nevyjde práce dráž (i když nám to bude dělat známý - tak přeci jen to je asi pracnější...tak teď nevim...máme celkem velkou plochu - cca 150m2...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.