Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu,jak vyřešit připojení ponorného čerpadla 230V v kopané studni.Vzdálenost studny je cca 10m od venkovního rozvaděče.Čerpadlo má 15m flexi kabel.Mohu instalovat krabici,popř.zásuvku 230V ve studni pod poklop nebo musí být mimo studnu.Děkuji za radu.
nedobrá rada, zvláště pro laika, a už vůbec ne Acidurku !
prostě do studny neeeeee, ale už jsem psal, proč něco co má kabel 15m dávat do studny?
Vždy MIMO studnu, už jen kvůli revize ( kontroly )
FIDO: pokud si myslíš, že je moje rada nedobrá, klidně ji tak ohodnoť.
Pokud budu mít studnu 50 metrů od baráku, tak raději veškeré eklektro za rozumných podmínek schovám pod poklop studny, než abych vymejšlel spoj uprostřed zahrady !
Předpokládám, že tazatel kabel k čerpadlu chce v chráničce zakopat do země přivést do studny - běžně se to tak dělá...
...mimochodem, tazatel se ptá na možná řešení, neříká, že to bude jako laik realizovat sám !
Tahle otazka je bud divná , nebo divně napsaná.
1/ ano, krabici do vlhka tam můžeš dát, ale nedělal bych to.
2/ proč bys dával krabici kamkoli ke studně když máš orginál kabel 15 metrů a potřebuješ jen 10?
-- nebo jsem něco nepochopil?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.