Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schnutí cementového.potěru

Od: lendak* odpovědí: 9 změna:

Byla vyrovnána beton. podlaha jemným pískovocementovým potěrem smíchaným s lepidlem...vrstva 2-3 cm...Otázka zní: JAK DLOUHO JI NECHAT SCHNOUT?...názory se dost rozcházejí..někdo přísahá na minim.28 dní...a pak pokládat dlažbu...jiný zase ,že lze pokládat už za 3 dny...Kde je prosím pravda?: D...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Pokud je už potěr natolik tvrdý,že se dá na něm stát,můžeš lepit dlažbu.

JABRAKA

lendak*
hodnocení

dobře...stát se na něm už asi dá...ale já se tam bojím šlápnout: D...někde je stříbřitý a někde ještě tmavý...mám ho kropit?..a jak?:..děkuji

jabraka*

Kropit ho nemusíš.Pro tvrdnutí dostane dost vlhkosti od lepidla.

JABRAKA

lendak*
hodnocení

hodnocení

0x

28 dní se musí nechat beton v nosných konstrukcích a pak odbedňovat . Ve vašem případě 3 -5dní je tuhnutí betonu a poté se rozbíhá tvrdnutí , které trvá i 100 let . Takže po zatuhnutí a mírném vyschnutí betonu ( zešediví )můžete klást .

lendak*
hodnocení

aha..takže těch 28 dní je nutné dodržet jen u nosných konstrukcí...aha...když např někdo staví dům? ...takže nemusíme čekat tak dlouho,to jsem ráda...děkuji za odpověd

13.02.14 18:49

*jasne*

hop®
hodnocení

0x

Podlahu bych druhý den pokropil (kvůli zrání betonu) a případné výstupky strhnul latí. Třetí den pořádně zamést (nebo raději vyluxovat) a pokládat dlažbu...

doplněno 13.02.14 19:48:

Asi byla namíchaná směs vlhčí, potom tedy počkat až po ní bude možné chodit, aby bylo možné strhnout a pokropit rovnoměrně. Z povrchu nezaschlé směsi by se vymyl cement a zbyl by jen písek. Den poté je možné pokládat dlažbu.

Před dlažbou nepenetrovat, je to jen další sbytečná vrstva, která může dělat problémy a ještě ji musíte zaplatit. Stačí pořádně očistit od nepevných částeček - smeták, vysavač...

lendak*
hodnocení

dobře...jenomže ten potěr je ještě docela měkký takže pokropím maximálně jen to kam dosáhnu ode dveří?... D..nebo mám kropit až zítra večer..až na to budu moci šlápnout?...jinak co se týče té pokládky...tak před ní potěr napenetrovat?..děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]