Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám v kastrůlku malou dírku, chtěl bych jí zacínovat, protože mosaz ani autogen nemám. Čelt jsem, že by snad neměl být problém, ale radši se ptám tady. Díky
Běžný cín na letovální obsahuje cca 60 procent cínu a 40 procent olova. Olovo v potravinách je zdraví škodlivé. Pokud se vám z kastrůlku vyvaří voda, cín roztaje a budete letovat znovu. Lepší nápad je dírku zanýtovat. Nejlepší je ovšem děravý hrnec vyhodit a koupit si nový !
doplněno 13.02.14 20:21:Vařením potravin v hrnci letovaném cínem s olovem může v malé míře docházet uvolňování olova do potravin. Pokud jde o smaltování hrnců, nemusíte se naprosto ničeho obávat: Principem smaltování je nanášení anorganického skla na kovový povrch.Protože se jedná o techniku sklářskou, je základem všech smaltů křemík a právě ten dává smaltu nejvýraznější vlastnosti: tvrdost, odolnost proti vnějším vlivům a z ní vyplývající inertnost. http://www.smaltovna.cz/o_smaltu/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.