Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, můžete mi někdo, prosím, poradit jak vyměnit plynovou hadici ke sporáku? a nobržto zda-li to můžu udělat sama nebo na to musím povolat plynaře? nechce se mi dávat 1200 (vč. hadice) za výměnu, jak mi bylo řečeno. Majitel domu se k tomu nemá, bohužel Děkuju za Vaše odpovědi a prosím berte na vědomí, že jsem žencká, tak vysvětlujte polopaticky
)
Hop má pravdu . Tady nemá cenu si hrát na hrdiny. Plyn je sviňa. Až to bóchne , tak všichni budete říkat co je to za hlupáka že hrabe do plynu a neveme si na to profika.
Cena se mi zdá přehnaná , ale nevidím to na místě o co konkrétně jde. Běžnou výměnu hadice dělám za 200,-+ materiál + doprava.
Výměna plynové hadice u sporáku není problém ani pro ženskou,která umí použít montážní klíče.Zavřít hlavní přívod plynu,odšroubovat matice na obou koncích a pak opět stejným postupem našroubovat novou hadici.Nezapomenout přitom na těsnicí kroužky dovnitř matic.Samozřejmě zbývá poslední povinnost,zavolat revizora plynu,aby celou záležitost potvrdil.
JABRAKA
JABRAKA !
Plynové hadice mají na jednom konci převlečnou matku s těsněním, a na druhém konci závit, který se musí utěsnit !
Tohle není práce pro nezkušeného kutila domácího, před plynem je nutné mít největší respekt !
Elektřina zabíjí, ale většinou jen jednoho člověka, toho prvního, který si sáhne.
Ale pkyn Vám zbourá barák nad hlavou i se všemi, co tam do té doby spokojeně žili !
Vaši radu označuji jako ŠPATNOU a tvrdím, že je NEBEZPEČNÁ !
Hope ! Neděláš Ty taky revizáka,že to všechno tak dramatizuješ?Takovou výměnu zvládne jen trochu znalý kutil a při použití jarové vody na kontrolu, pokud ze spojů nepůjdou bublinky.nic nehrozí.
Některé záležitosti raději trošku zdramatizuju, než abych je podcenil a veřejně poradil něco špatného a nebezpečného.
Je na tom snad něco zlého?
Pokud si kutil domácí podle výše uvedené rady dá těsnění mezi samečka od hadice a samičku od plynového kohoutu, tak to asi těsnit moc nebude. Navíc kolega o žádné zkoušce jarovou vodou nemluvil, proto jsem důrazně varoval, chápete?!
doplněno 14.02.14 22:56:... navíc mám takový dojem, že hadice s převlečnou maticí na obou koncích dnes již nejsou povolené, ale to bych musel ověřit...
měla by to být tahle mora.cz/... nebo mora.cz/...
Souseda muzu zkusit, snad mě ta jeho nebací válečkem na nudle
Sama se do toho raději nepouštějte, téměř každý instalatér by si s tím měl poradit, aby vyměnil a odzkoušel těsnost. Všichni varují před nebezpečnou elektřinou, ale plyn je daleko nebezpečnější a zákeřnější, doporučuji nepodceňovat !
Samozřejmě po výměně zařídit revizi !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.