Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit, do budoucna bych si chtěl koupit menší byt nebo spíše postavit malý levný domeček.
Neporadil by mi někdo jak a z čeho se staví malé domečky a kolik odhadujete, že by takový 3+1 vyšel bez pozemku?
Děkuji vám
Dobrý den,
na jaře začínáme stavět pasivní dřevostavbu 150m2 (3+kk + garáž, rekuperace vzduchu, solární kolektory, tepelné čerpadlo, okna s trojskly, tepelná ztráta včetně větrání 4,7kW, atd...)
Cena svépomocí 1 100 000,-, na klíč 1 700 000,-
+ samozřejmě pozemek, plot a inž.sítě.
doplněno 12.02.14 22:19:Pokud se v tomto oboru nepohybujete, tak počítejte že Vám cena vzroste.
Tipuji tak o 200-300 000,- za věci (elektro, voda, střecha, podrobný projekt, stavební dozor, atd...) které budete muset nechat udělat někoho znalého.
Jinak spousty inspirací pro stavbu najdete na youtube... Stačí zadat vhodné klíčové slova.
Suprový domek. Miluju přízemní domečky. Mnoho zdaru a ať se vám krásně bydlí a jste v životě šťastní.
To WC je na nešťastném místě, ale budiž. 1 je stejně málo, pokud bude 4 členná rodina. V dnešní době na tom nešetřete. Co místo vany sprchový kout a obestavit ještě jednu mísu. Po ránu a když se sejdou návštěvy je to lepší. Okna do koupelny a WC nebudou?
Kde budete mít technickou místnost?A kam budete dávat kočárek? Dobré je co nejširší vchod, nelíbí se mi hodně malé - úzké vchodové dveře. Dobrá je, když už není předsíň, tak velká vchodová stříška. Nezapomeňte na zahradě vybudovat boudu, /sklad/ na odkládání kol, sekačky, nářadí, venkovních hraček. Na to mnohdy stavebníci zapomínají. Postavila bych to při jednom. Pokud bych věděla, jak bude zahrada osázená. Co protáhnout garáž do zahrady na ty věci? Dřevěná přístavba?
Co protáhnout garáž do zahrady na ty věci? Dřevěná přístavba?
Bude se prostě muset uklízet častěji
Právě že v domě musíte mít alespoň jedno oddělené WC a navíc mezi WC a obytným prostorem musí být dvoje dveře.
- Skladba obvodové stěny (zevnitř -> ven):
Malba -> SDK 12,5mm -> OSB3 4pd 12mm -> nosná příhradová konstrukce vyplněná tepelnou izolací -> vysocedifuzní paropropustná folie -> větraná mezera -> OSB3 4pd 12mm -> fasádní obklad
Tepelný odpor konstrukce RT = 8,97 m2 K/W
Podle mého máte zbytečně hodně izolace v podlaze . Dolu teplo neutíká .
Tady je pěkný odkaz s tabulkou a tepelnými ztrátami jaké jsou v podlaze a stěnách ,a stropy
Je rozdíl dát 20cm do podlahy a stropu .Tepelný odpor je stejný , ale ztráty jsou uplně jinde
Po shlédnutí webových stránek z vašeho odkazu, kde v kontaktech je uvedeno pouze telefonní číslo, tak to ve mě nevzbuzuje dobrý dojem. Raději vám popřeju hodně štěstí.
Mimo jiné, jak bude ten dům vysoko nad zemí? Vzhledem k uvedené skladbě podlahy, kdy jsou ve skladbě ze spodu ještě OSB desky na příhradové konstrukci, tak by mě zajímalo, kdo a jak je tam připevní?
Dobrý den,
ano na stránkách je zatím minimum kontaktů.
Je to ztoho důvodu, že tyto stavby bude poskytovat naše firma, ale až "POD DOSTAVĚNÍ" vzorového domu. Takže zatím se jedná pouze o informační web, na trhu to bude až někdy koncem léta.
Výška čisté podlahy je cca +50cm. Příhradové nosníky jsou připraveny tak, aby spodní záklop šel položit ze zhora.
To je rozumná cena, chtěl bych se zeptat, kde bych mohl nastudovat jak postavit dům své pomoci? Z čeho se staví? Od začátku? Nejsem znalý ve stavitelství, však měl bych zájem si něco postavit vlastními silami.
Děkuji
ta dispozice mi taky připadá trochu nešťastná. Koupelna s WC přístupná přes předsíň? Představte si v zimě, až budete mít mokrou našlapanou podlahu od sněhu a budete přes to chodit na záchod a do koupelny. A nejedná se pouze o zimu, vždy se něco natahá. Roztaháte si to po celém bytě a přecházet rozpařený z koupelny přes studenou předsíň mi taky nepřipadá moc dobré řešení.
Ještě bych se zeptala, jestli by nebyly lepší posuvné dveře mezi obývacím pokojem a vstupní chodbou. Myslím, že pokud budete mít i třeba jen v letním období dveře stále otevřené k TV, tak budou rušivý prvek. Pouzdro směrem koupelnová zeď?
Jinak ještě poslední připomínka budete mít v garáži dveře do zahrady na uklízení potřebných věcí. Mít neustále otevřená vrata, případně auto venku kvůli vytahování sekačky není moc příjemné, též se budou muset hned zaklopit, když budete na zahradě, kvůli zlodějům.
Ale chápu, že projekt je na určitou výši financí a každý takovýto zásah zvyšuje finanční náklady. Též jsem pro tyto přízemní domky a vím, že vyprojektovat funkční domek s malými náklady a splnit všechny zadané náležitosti od stavebního úřadu není jednoduché. Hlavně ať máte co nejmenší náklay na provoz a vše se Vám brzy vrátí.
- Posuvné dveře na chodbu zvažujeme. Rozhodnutí ale padne až dům bude stát. Rád bych se jim ale vyhnul.
- Garáž bude mít dvoje vrata, aby bylo možné zkrz projete na zadní část dvoru. Takže bude možné otevřít jedny z ních a vyndat co je potřeba. Dveře v garáži nebudou, kvůli zlodějům nesmíte být tak paranoidní
U nás městečko přes 5000 obyvatel, 20km od Prahy, jenom v ulici takhle v garáži 2 případy. U souseda o dva baráky dál. Garáž s vraty spuštěné na půlce, majitel viděl nohy zloděje. Okamžitě volal policii. Já osobně v rodinném domku návštěva zloděje a ukradená kabelka za mé přítomnosti, odpoledne, po obědě, tedy leželi jsme, ale nespali. Též kradené kolo a rozbité okénko do sklepa. Ty 3 nezvané návštěvy mě stačí. A bohužel desítky i jiných v celém městečku.
pohanka = pohankaa
doplněno 13.02.14 12:37:Tak to máte dobře vyřešené do té zahrady. Zdravím.
Na obdobném půdorysu lze při troše snahy vytvořit funkční a praktické bydlení! To Váš návrh opravdu není.
Ze zbytečně velké hlavní místnosti si děláte průchoďák.
Dveře do obou ložnic nejsou šťastně umístěné.
Koupelna velikosti té v paneláku, umístění wc nemluvě.
Garáž velikosti garážového stání, je toho mnohem víc.
Nějaké návrhy mám již za sebou. Vše lze vymyslet, Vy v tom budete bydlet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.