Dobrý den, prosím o radu, vlastním nemovitost a v její těsném sousedství ( vjezd k ní a zahrádka) jsou dvě parcely které vždy patřily k mé nemovitosti...(praděda koupil od svého švagra-babička -matka-já...) nemovitost byla v roce 48 zabrána a po revoluci vrácena babičce.Jak je možné že jsou parcely napsány na již několik desítek let mrtvého pradědy švagra?Mam nějaký starý výpis v negativu že parcely patřily pradědovi ale bez razítka takže nepoužitelné. Také mám pradědovu závěť... že vše odkazuje mé babičce (jedináčkovi).Jelikož (nejsem) vlastník těchto parcel asi nemůžu požádat o jejich výpisy abych uvedl vše do pořádku, nebo ano?Jak mám prosím vás postupovat abych dostal parcely do vlastnictví? děkuji moc za odpověď
teprve potom můžme přemýšlet nad tím, jak je získat do vlastnictví
wlassta*
Samozřejmě jsem se díval na czuk...psal jsem i na katastr... odpověď...byla stručná ...odkaz na czuk a nebo výpis z katastru... výpis nepotřebuji...já jsem chybu neudělal,zbabrali to na katastru... a podle novely zákona musím zažádat o vklad... ale nemam v ruce žádnou smlouvu... takže vůbec Nevím co si počít.
Zajděte na příslušný katastr nemovitostí a požádejte o předložení právního titulu, na jehož základě se stal vlastník vlastníkem. Předloží vám to zdarma k nahlédnutí nebo si nechte za poplatek udělat kopii.
wlassta*
Vlastník je už několik desítek let mrtví... a co bylo před ním men nezajímá...je možné že se to zvrtlo třeba při vrácení restitucí? nebo při digitalizaci?
když vás nezajímá coa jak, tak proč se snažíte to získat? Ono jaksi nevědět na základě čeho o to mohu požádta, je jako na to kašlat..tak to neřeště a nechte to tak jak to je...
doplněno 11.02.14 18:12:
tak začněte tím co radí "moula"..a uvidíte...nějak k tomu právnímu úkonu dojít muselo...a to by vás zajímat mělo..bez toho se nehnete, neodhadnete co a jak.. to prostě nejde. Opravdu se to mohlo stát tak, ře je to zýležitost restitucí,ale i digitálního bordelu...něbo i špatného zaměření, nebo nezaměření..ním také ze stavby proplatili pár metrů asi po15letech až se to uráčili hotové dílo správně zaměřit. Ale hlídat ty metry jsem si musel sám a chdit opruzovat...
wlassta*
To co mi radite mi poradila i pravnička před asi 4 roky... jako to nechat být... ale do budoucna můžou přijít problémy... nemůžu opravit plot... nemůžu udělat stání na auto... nemůžu to napsat na potomky ani prodat protože barák bez vjezdu nikdo chtít nebude. jde mi o postup co a jak,klidně si to vybeham... hlavně to chci stihnout dokud žije matka a dva strýcové... kdyby museli něco podepsat nebo se vzdát nároku v můj prospěch.
hujer123*
Pochopil jsem to tak, že pozemky koupil váš pradědeček od svého švagra a nedošlo k přepisu v katastru, takže pozemky zůstaly napsané na toho švagra. Možná, že ani nebyly předmětem prodeje.
Pokud byste je užíval v dobré víře, že jde o váš majetek (nebo vaše matka) dalo by se uplatnit vydržení.
Jak a kdy jste zjistil, že pozemky nejsou ve vašem vlastnictví?
wlassta*
No zjistil jsem to asi v roce 2008-2010 kdy mi matka darovala nemovitost, pozemky byly pravděpodobně brány jako součást celého hospodářství... v rámci čísla katastru...listiny jsem žádné nenasel jen babiciny poznámky pří restitucích... kde uvádí tyto parcely... doplněno 11.02.14 19:41: Vydržení? A jak se uplatňuje? Doufám že ne soudně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.