Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklad stěny

Od: kartena* odpovědí: 10 změna:

Kdo mi poradí jak přidělám na stěnu plovoucí podlahu jako obklad stěny .Stěna je sádrokarton a taky zdivo.Nechci šroubovat ani dělat nějaké rošty.Viděl jsem v televizi jak se staví sen" ,že to měli na celé stěně ,ale už jsem neviděl jak to přidělali.Děkuji Kartena

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

1x

Nejjednodušší se zdá to přilepit... Existují speciální lepidla na lepení podlahových kritin - tuším že se nyní používají disperzní, ze kterých se neuvolňují "škodlivé výpary" (resp. jen do vyschnutí) a pokud se chce krytina potom z nějakého důvodu sundat/strhnout, jde to relativně snadno. Nicméně nevím, jestli bych dával plovoucí podlahu na stěnu. Existují "obložkové panely" na stěnu v různých dekorech - viděl jsem to i v Hornbachu. Nebo se dělají i polystyrenové (s folií na povrchu v různém dekoru), které jsou dost levné.

kartena*
hodnocení

Obložkové panely mi připadají drahé a plovoučka ma tu délku kterou potřebuji a to nemluvím o dekoru.Polystyren by byl nevhodný,protože se jedná o dost frekventovanou chodbu kde bych měl obavy o narušení daného obkladu.Rád bych zůstal u Podlahovky.Nemáte typ na nějaké lepidlo,které by to dobře zafiksovalo a ,aby mi to dobře drželo.Díky

hudzi*

Lepit. Mamutem. Navždy.

tomasek*

Mamutem apod. bych to asi nelepil - resp. záleží na tom, jestli si myslíte, že to někdy budete za svého života sundavat :). Pokud ne, tak klidně - i když stačí myslím nejobyčejnější lepidlo v tubě (v kartuši 300 ml do pistole), nemusí to být hned mamut.

Jinak těch lepidel na podlahové krytiny je hodně - např. zde:

schonox.cz/...

riva.cz/...

soudal.cz/...

olaf71*

zrovna Mamut mě svým výkonem nepřesvědčil. ten název je podstatně silnější, než účinek

olaf71*
hodnocení

0x

přilepit montážním lepidlem

doplněno 11.02.14 10:06:

lepil jsem tak obkladové panely. možná by jste mohl zvážit, zda by i pro Vás nebyla lepší varianta obkladový panel, který má délku 2400 - 2700mm. pokud nebudete dělat nějakou konkrétní skladbu. možná chcete mít podlahu stejnou jako stěnu. v podlahách bude zřejmě větší výběr

kartena*
hodnocení

Obkladový panel jsem nezvolil k vůli ceně ,podlahovka je podstatně levnější a ve více variacích.Délka podlahovky mi vyhovuje ,nebudu muset řezat délky.Montážní lepidlo to znamená PUR pěna?Nemáte náhodou nějaký odkaz jak na to.Na stránkách Jak se staví sen bohužel video již není dostupé,tak hledám nějaký postup video. Díky

olaf71*

na stránkách Soudal.cz, jsou jak lepidla, tak spec.PU pěny

hodnocení

0x
Když nechceš šroubovat a ani žádný rošty, tak jedine přilepit.
Osobně bych použil závěsný, falcovaný lišty. Krásně se to vyrovná s pak je obklad jak když střelí.
kartena*
hodnocení

Tyto lišty jsem nikde neviděl a ani bych nevěděl jak tam bude tato plovoucí podlaha držet.Nemáte nějaký odkaz abych je z kouknul.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]