Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mirelon nevydrží teplotu!

Od: samurraj® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, v kotelně jsem izoloval Cu trubky, které vedou od kotle. Bohužel v blízkosti potrubí je komínová roura, která je pi topení rozpálená na vysokou teplotu a to dělá problémy. Cu trubky jsem obalil mirelonem a zapáskoval. Jenže po chvíli topení jsem z hrůzou zjistil, že se mirelon (hlavně u té komínové roury) celý roztekl. Proto by mě zajímalo co tam dát jiného. Měl jsem na mysli teba nějaký mirelon, který je ještě obalen teba alobalem nebo nečím zkrátka neholavým. Díky za tipy. V.D.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

tepelně izolační pouzdro. minerální vata v kombinaci s hliníkem

doplněno 10.02.14 09:25:

odkaz: azflex.cz/...

hodnocení

Tak jo díky za tip.

hodnocení

2x

Můžete použít izolační pouzdra s AL folií, nebo i bez ní...ale s izolací kterou tvoří minerální vata.

Odolnost až do 620stC.

isover.cz/...

hudzi*

Tak tak, vata v hliníku. Je to sice podstatně dražší, nicméně odolnější, estetičtější, líp to izoluje atd. Navíc to fakt nehoří, maximálně se to trošku speče. :D

trtr

Zdravím, další výrobek, ale prostudujte informace k produktu: spur.cz/...

hodnocení

2x

také tam nemusíte dávat nic asi vám to neprochladne spíš naopak když vám tam topí komínová roura

jabraka*

Také se divím,proč ty roury izoluješ v místě vyšší teploty!

JABRAKA

hodnocení

Proč? No zkrátka proto, aby se v zimě ve vymrzlé kotelně zbytečně nezrácelo teplo přes trubky.

bgmaniac*
hodnocení

0x

Samozřejmě, mirelon má maximální teplotu při které lze ještě použít cca 85 - 90°, stačí si prostudovat technický list. Pokud máte blízko žhavý kouřovod, je jasné, že se rozteče. Správně radí kolegové výše, minerální vata + hliník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]