Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak seřídit ventil na málo topícím radiátoru?

Od: jirka7 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám v koupelně málo topící radiátor - žebřík. Chci na něm zvednou nastavení ventilu regulující množství vody do něj (1-6). Sundal jsem termostatickou hlavici (stejná jako je na první fotce) a zůstane mi tam ventil (viz druhá fotka). Pochopil jsme správně že je nastaven na stupeň 4? (červěně zvýrazněná značka znamená aktuální stupěn?). Čím mám jak zakroutit aby jsem stupeň zvýšil? Ten stříbrný prstenec jde jakoby pružně vytáhnout směrem od potrubí, ale jinak nevím čím tam hýbat.

Díky za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ok®
hodnocení

0x

foto by nebylo?

jirka7
hodnocení

foto, nějak se sem nenahrálo

Jak seřídit ventil na málo topícím radiátoru?
Jak seřídit ventil na málo topícím radiátoru? #2

hujer123*
hodnocení

0x

Ten prstenec povytáhnout a ve vytažené poloze pootočit.

jirka7
hodnocení

stačí ručně pootočit nebo nějakým hasákem?

co jsem tak lehce rukou zkoušel tak mi tam právě ničim moc točit nešlo.

jirka7
hodnocení

už jsem to zkusil, funguje

Díky

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Je tam na tom stupnice 1 - 7 a o kousek dál bývá N. Na tom to jde do plnejch. Když to nepomůže. tak lehce přiškrtit ty ostatní. Ale opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]