Nejste přihlášen/a.
Mám takový problem. Chtěl bych zrekonstruovat podkroví a taky terasu, kde bych si chtěl udělat posezeni. Je ale velky problem, že tam bydli rodiče moji přitelkyně a mají věcné břemeno. Já jsem se už rozhod a vybral jim pěkný domov seniorů, ale kvůli tomu věcnému břemenu s tím nemůžu moc nic dělat. Dá se věcné břemeno nějak obejít? Sem už stary chlap a do důchodu bych si to posezení chtěl udělat, ale s jejima rodičema nevypada, že se to do 10 let vyřeší přirozenou cestou, protože jsou celkem v kondici.
Za všechny rady moc diky
Já tomu asi špatně rozumím. Shrnu to, ano? Nastěhoval jste se do cizího domku, který rodiče přenechali dceři. Měli dostatek rozumu, že zřídili věcné břemeno, aby mohli v klidu, ve svém, dožít. Bez půjček, bez hypoték jste získal bydlení. U ženy, která vám nestojí ani za to, abyste ji dal své jméno. A největší vaší starostí je vyhnat staré lidi z domova a to proto, abyste si mohl zařídit terasu, na které si na stará kolena můžete posedět. Říkám to všechno dobře? Pochopila jsem to správně? Nedošlo k omylu v mé logice
Ja bych to jenom upřesnil. Já jsem se do toho baraku nastěhoval před deseti lety a investoval jsem do něho milion a půl, takže je to oficiálně barák moji přítelkyně, ale taky i můj, protože jsem do něho investoval peníze. Já mám samozřejmě s přítelkyní smlouvy a taky směnky, které ale neřeší to věcné břemeno. S oběma rodiči se moc nemusím, takže by bylo lepší kdyby žili sami a já měl klid
Takhle uvažovat o rodičích přítelkyně, to je nechutné. Staré lidi vyhodit a zavřít do domova důchodců, ať si tam chcípnou, protože Vy chcete svoji terasu? Vlastně si za to můžou sami, měli už dávno umřít, že? Nechcete jim třeba vypínat v zimě topení, abyste se jich rychleji zbavil?
Ani ten nejlepší domov důchodců nenahradí domov, místo, kde dlouho starý člověk žije. Pár takových zařízení jsem navštívil, ti lidé tam vesměs hrozně trpí, odtržení od známých a všeho co znali. Jen tam čekají na smrt. Omlouvám se, ale nedokážu pochopit tak sobecké jednání.
Doporučuji Vám, abyste si pořídil jiné bydlení a v tom si dělal změny jaké uznáte za vhodné a staré rodiče přítelkyně nechal v klidu dožít. S věcným břemenem nic nenaděláte, jedině musíte staré lidi donutit, aby se ho vzdali. A jakmile to udělají, můžete je vyhnat z jejich domu do nějaké čekárny na smrt.
Tedy, jestli tenhle dotaz myslíte opravdu vážně, tak jste tedy pěkný sprosták!
Pane bože vidíš to?
Tedy jestli to máte ještě ke všemu se souhlasem přítelkyně, tak si o ni myslím to samé.
Podívejte se, máte kde bydlet, což dnes nemohou říci zdaleka všichni. Pokud by to bylo za jiných okolností, kdyby byli nemocní a ptal jste se kam máte umístit nemocné rodiče přítelkyně, aby o ně bylo dobře postaráno, prosím, ale takhle?
Prostě pokud je Vám dům malý, najděte si jiný domek k bydlení, předpokládám, že na to byste už neměl, půjčte si...
A víte co je nejhorší? Jestli jste ten typ co udělá těm nebohým rodičům ze života peklo, aby byli rádi, že do toho "důchodáku" ještě rádi půjdou.
Takže jestli jste si neuvědomil, jak blbě jste tu otázku položil, omluvte se zde a ubírejte své myšlenky jiným směrem..
doplněno 09.02.14 18:24:na tohle jste ale měl myslet dřív. Dům je psaný na přítelkyni, takže až rodiče zemřou dům jí zůstane, takže holt se do něj musí investovat.Bude to její majetek.
Na manžela rodiče také přepsali dům cca před deseti lety, tak holt jednou bude jeho, tak už do něj něco musíme dát.
A nemyslete si, já taky nemám s jeho rodiči nijak bezva vztah, ale už jenom z principu bych nikoho nevyrazila, a to si to věcné břemeno nedali. Svědomí to nedovoluje.
Chápu tedy po vašem upřesnění, že to nebude lehké, ale prostě jste s tím musel počítat, když to břemeno mají, že nikam nechtějí. třeba si to jednou rozmyslí, ale dokud jsou soběstační a zdraví tak těžko. No a když potřebujete víš místa, co přistavět vedle? A jednou po jejich smrti předěláte podkroví a umístíte se tam vy, protože dole bude bydlet nějaké Vaše dítko,třeba...
Takže já investuju do baráku milion a půl, zrekonstruuju ho lidem, kteří do něho dvacet roků nedávali ani korunu a jsem to já, který si má hledat bydlení? Tak to teda ne. Věř mi, jsem ferovy člověk, takže domov duchodců co jsem vybral je na hodně dobre urovni a rozhodně to není horší než nynější stav. Navíc já chci mít v baráku klid a s jejim otcem se opravdu nenavidim. Mysli tady někdo na mě? Že investuju ze svojeho pul druheho miliona a musim se divat na lidi, ktere nenavidim?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.