Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
mám nářadí makita a k němu 18v Li-Ion baterie, jedna baterka je naprosto hyn, mám ji tady rozebranou a hledám náhradní baterie. Rád bych se zeptal, jestli musím použít origoš baterie
nebo můžu použít jiné třeba s vyšší kapacitou např.
obojje jsou bez ochrany ta je připojená k bloku baterí. Otázka zní jestli je ochrana dělaná jen přímo na tuhle kapacitu (odpor nebo nevím co všechno ) nebo bude fungovat stejně i s ostaními bateriemi.
Díky za reakce Mira
doplněno 09.02.14 00:16:ještě jsem našel tuto
Pokud nové články budou mít stejnou nebo vyšší kapacitu, tak poškození nehrozí. Automatika odpojí nabíjení. Při výměně za články s vyšší kapacitou, se bude nářadí asi nabíjet delší dobu. Záleží na konstrukci nabíječky.
Pokud jsou původní články spojené nabodovaným páskem(nejsou v držáku), doporučuji koupit články s tímto páskem, a poctivě spojit. Je tam dost málo místa, to ale asi už víte, když to máte rozebrané..
Máte pravdu místa je tam opravdu málo, máte zkušenost s nějakou značkou baterií, které je lépe se vyhnout? A naopak, které jsou kvalitnější?
Četl jsem , že je zakázáno baterie pájet klasickým způsobem, viděl jsem na youtobe jak si chlapíci vyrobili bodovačku k tomu určenou. Budí to ve mě trochu pochyby zda to nemůže baterii poškodit víc než obyčejné rychlé pájení.
vs.
Dky za rady
Sežeň si několik vyřazených baterií z notebooků, je docela vysoká přavděpodobnost, že v nich najdeš 6 až 8 článků 18650, z nichž bude většina použitelná (nebo i všechny, pokud odešla elektronika), takže budeš mít repas zadarmo. A pájet se dají bez problémů, když na to máš vhodné vybavení, jen je nesmíš přehřát.
Doporučuji GES Electronics. Nechávám si tam dělat všechny možný accu už dlouhý roky a nikdy žádnej problém.
Ještě jedna drobnost - může se stát, že baterka bude chytřejší a chip v té elektronice si bude pamatovat, že články jsou špatné a i po výměně za nové nebude chtít baterka správně fungovat to se pak musí řešit poměrně složitě přepsáním paměti chipu...
Pájení bateriím škodí. Výroba se provádí bodováním, které je šetrnější. Nejlepší je nechat si udělat repas. Záleží kde bydlíš. Dělá to EMOS, Fulgur a případně sběrná místa. Chce to řešit konkrétně dle místa bydliště. Vlastní výrobu jsem zavrhl.
Mě docela štve že všude propagují že ta baterka má 3,0 Ah a když jsem ji rozebral mají všechny kapacitu 2,1 Ah.
Já jsem si dělal svářečku z trafa z mikrovlnky. Návod naleznete zde: sel.wz.cz/... Bodoval jsem s tím 130 článků 18650 na koloběžku. Zatím najeto asi 1500km a bez problémů. Je to řízený Atmega8535 a boduju s tím i jiné baterie. Naprostá spokojenost. Hroty držím v ruce. Má to tu výhodu že když provádím opravu již bodované baterie tak si hroty dám přesně kam potřebuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.