Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena L profilu

Od: jiristransky® odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych si postavit pracovní stůl. Moje vize je taková, že na 4 nohy postavím obdélník z L profilů, do kterých přesně zapadnou 2 kusy OSB desek, které zaliju do laku tak, aby vznikla jednolitá hladká průhledná vrstva. samozřejmě nohy uprostřed zpevním křížem. Otázkou je, za kolik se dá cca pořídit 1ks hliníkového L profilu o délce cca 2m? Mám na mysli běžné obchody typu obi, bauhaus atp. nechci běhat někde po feronách a vybírat si přesně na míru. stačilo by něco univerzálního.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrvalyi*
hodnocení

2x

No, když už chceš utrácet, tak není nic jednoduššího, než se dojet do takového obchodu mrknout. Tady internetové (a nejen internetové) ceny nepomůžou. Ale bacha, abys nedostal za dvojnásobnou cenu o polovinu slabší materiál, než jinde..

hodnocení

primárně mi šlo o nějaký cenový rozsah běžných profilů. zatím nemám přesné rozměry, ale co jsem koukal na internetu, ceny jsou velice různorodé a bohužel v mém okolí žádný podobný obchod typu obi, bauhaus atp není, takže než se někam vypravím tak jsem chtěl vědět, na kolik takový profil vychází.

petrvalyi*

Nechci nejak rýpat, ale sám bych rozhodně zajel do nějakého hutního materiálu a poptal se tam. Fakt ceny i kvalita jsou jinde. A přeci snad v každém okr. městě se nějaký takový obchod najde. Osobně bych nohy i rám udělal z železa, pěkně provařit, vybrousit a navrch klidně OSB.

jm*
hodnocení

1x

Profil o jakých rozměrech?

jm*

Třeba o rozměrech 0x20x2,0x2000 koupíte do 100 Kč

jm*

Oprava : 10x20x2,0x2000

hodnocení

1x

Na co ten stůl bude? Hliník je měký taky bych to udělal ze železa je pevnější a svářečku si i půjčíš nebo někdo zavaří.Jak ten hliník chceš spojit svařování hliniku je drahé a šrouby nebo nýty se při prudkých pohybech časem "vyvyklají"

doplněno 09.02.14 00:56:

teda ten hliník se vyvyklá:-D

hodnocení

0x

kombinace laku, osb, ocele ve mě vyvolává pocit designového šílenství. Zamyslete se i nad tím jak to bude vypadat. Pro vámi navrhovaný stůl bych viděl účel do dílny (pak bych vynechal lakování), ale ne do interieru. Můj názor. M.

doplněno 09.02.14 12:14:

v případě stolu do dílny je možné vše, ale lakování osb desek na povrchu pro účel stolu do dílny je podle mě nesmysl. To Vám někdo poradil . . .

hodnocení

právě do dílny ten stůl má být. na design nehraju - jde mi primárně o funkčnost a jak tak čtu, tak asi skutečně hliník vynechám a nahradím jej železem. Lakovat OSB desky chci z toho důvodu, aby to byla jednolitá vrstva (ne kvuli vzhledu, ale kvuli funkcnosti). bohuzel jine desky k dispozici nemam (osb desky mohu mit zdarma)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]