Nejste přihlášen/a.
Je to klička od určitého zařízení, která se nedá koupit. Pamatuju ze školy že plasty dělíme nějak, které teplem tuhnou a naopak. Tady ten plast nehoří, jen se škvaří. Čili nahřát resp. zapálit spojit nelze. Ješte ve spoji kousek chybí. Udělal jsem na to úkosy jako na svařování a zkoušel zakapat hořící tyčinkou. Vypadá to hezky, ale hned se to při za chvíli rozpadne. Silou tam nic tlačit nemohu, jsem rád, že to přidržím aby to pasovalo. Nejlíp´něco, co by se tam dalo jakoby kapat a aby to pěkně zatékalo. Něco jako ta hoříci tyčinka. Mám již dost zkušeností, jelikož už nejsem nejmladší, ale s plastama jsem mněl vždy problékm. díky
Pokud je to termoset,plast podobný bakelitu,ten je většinou plněn minerálními plnidly,zlom bývá vcelku nasákavý pro lepidla na bázi epoxidů.Kolega Strejc navrhuje speciální epoxid,který bude určitě velmi dobrý,ale jinak poslouží každé podobné lepidlo na trhu,možná mnohem levnější.(souprava Lepox)
Pro termoplasty je lepidel mnohem méně,spoj je nenasákavý,spíše se použije postup sváření,nebo některá cyanakrylátová(vteřinová)lepidla.
JABRAKA
Bakelit to není. Je to měkčí i trochu pružné ale prostě nehoří a neodkapává. Asi termoplast. Část jsem chtěl zapálit a zavařit s ním ten úkos, ale jen to udělá škvarek , který shoří a přemění se na saze ,Bude to asi termoplast, ale dost tvrdý.Vteř.lepidlo nepřipadá v úvahu, protože to nemá dosedací plochu, jen úkos, který je třeba vyplnit. Dát to svařit nějakému troubovi nechci. Ono spíš je třeba to půl hodiny připravovat, pasovat, doměřovat a na to dnes hoši jaksi nemají grif. Jedině co mohu udělat sám.
doplněno 17.03.09 17:17:hoří, čili totálně shoří ale neodkápne.
Jestli ti to stojí za to, tak bych ti ji udělal,jen je potřeba originál je jedno že je zlomený. syscae.cz/...
doplněno 17.03.09 17:06:doufám že tím trobou nemyslíš mě? Jinak pokud je to jakoby mastné ,tzn. polypropylen ,polyetylen nebo nějaký recyklát (dělají z něj třeba zahradní nábytek) tak to neslepíš ničím ,pokud je to polyuretan tak je šance vteřinovým lepidlem. Zkuz na to kapku vteřinového lepidla a pokud se odloupne tak ti nepomůže nic, než jak jsem psal.
Ja jsem si koupil dvojsložkové lepidlo Patex a můžu říct že lepí super.Lepil jsem zrcadlo,umyvadlo se skřínkou a staru židly stojí cca 100Kč .Dokonce je sa da po 15min.brousit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.