Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám rovnost podlahy?

Od: russe odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych pokládat plovoucí podlahu, ale potřebuji se ujistit, zda moje podlaha je rovná. Můžu vás poprosit jak bych nejlépe zjistil nerovnost podlahy? Uvažuji, že bych při pokládce použil Starlon desky od Mirelonu. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Díky

Martin

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, vodováhou

doplněno 08.02.14 16:55:

A nebo podle rovné latě,kterou položíte k zemi

russe
hodnocení

Jak dlouhá by musela být vodováha, mám za to že 2m, abych poznal nerovnost. Jaká je tolerance nerovnosti po pokládku laminátové podlahy?

Díky

Martin

JJ vodováha nebo rovná lať!

PS já se na to vy...,bo vím že je "rovná" jako když střelí a uhne *smich* a položil jsem pod plovoučku 6mm extrudovaný polystyren.Zatím je vše OK,už asi 6 roků.

doplněno 08.02.14 17:06:

Nevím už jaké normy jsou či byli na rovinnost podlahy (podkladních betonů),ale na omítky bylo: 2m rovná lať (vodováha) a max 2mm v jakémkoliv směru,což už dnes asi neplatí.Každopádně pokud to bude tak do max 2mm tak neřešit.Samozřejmě nesmí být schůdek ale pkd "lavor" tak by to nemělo vadit.

jabraka*
hodnocení

0x

Vodovážnost u plovoučky ani tak důležitá není,je potřeba zabránit vytvoření boulí,na nich se může spoj mezi dvěma díly rozlomit.pokud by taková boule na podlaze byla,dá se odstranit i přebroušením.Na kontrolu stačí rovná lišta.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]