Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem studentka, s rodičemi se již pár let nebavím, přesto však u nich mám trvalé bydliště, chtěla bych si změnit trvalé bydliště k babiččce. Jak jsem tedy pochopila můsím si zajít s občanským průkazem a babičkou na úřad. To není nic složitého, ale chtěla bych se Vás zeptat zde musím měnit a nahlašovat elektřinu atd, když jsem přes týden, občas i na 14dní na koleji a domů jezdím jen zřídka.. Až dodělám školu mám v plánu se odstěhovat. Jde mi o to, aby kvůli mě babička nemusela platit více elektřiny... :/
PS: vodu máme ve studni to řešit nemusím. Děkuji za odpověď.
Nemusíš řešit elektřinu - proč taky... přece se platí podle odběru a zálohy jsou podle toho jaká je spotřeba. Akorát pozor na poplatek za odvoz odpadu! Platí se v místě trvalého bydliště. A nevím, jak je to s jeho připomínáním, nechodí nic do schránky, člověk musí sám od sebe do určitého data dojíz na úřad zaplatit.
Dál mě nic nenapadá, co by bylo třeba.
A ještě - kromě babičky je teřab ještě kupní smlouva od domu/bytu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.