Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych poradit. Už delší dobu se hrozím při pohledu na naše SIPO. Když nám po loňském nedoplatku zvedli zálohy tak, že mě to zvedlo ze židle, řekla jsem dost, a rozhodla se, že změníme dodavatele. Jenom si stále nemůžu vybrat, ke kterému dodavateli přejít. Přečetla jsem už spoustu diskuzí, ve kterých se názory dost rozcházejí. Dospěla jsem k názoru, že bych ráda přešla k nějakému menšímu dodavateli, který by byl levný, a zároveň spolehlivý. Už se mi fakt neche cpát vysoké částky do chřtánu nějakým gigantům Ocenila bych rady, zkušenosti a typy na takového dodavetele. Budu vám moc vděčná, protože už z toho šílím.
Děkuji Týna
Zdravím, po pořízení domu loni na podzim jsme řešili podobný problém s hledáním poskytovatele plynu a elektřiny.
Nakonec jsme skončili u Elimonu - sice jsou některé společnosti i levnější, ale na druhou stranu našel jsem na Elimon pouze kladné recenze a musím uznat, že jejich přístup a jednání bylo velmi vstřícné a pohodové. Takže za mě jsem zatím spokojen
Pokud máte starší dům, hledejte úspory v zateplení. Pokud nemáte peníze postupujte od nejvíce prochládajících míst. Výměna vchodových dveří, zateplení stropu na půdě, výměna oken, zateplení sklepa - podlah, celkové zateplení bude asi nejdražší. Zkontrolujte šířku všech obvodových zdí, je-li některá strana nedostatečně široká, tu případně zateplit prioritně, nemáte-li finance na celý dům. Položením koberce na studenou chodbu je prokázáno, že se tepelná pohoda zlepší o nějaký stupeň. Též výmalba teplými barvami přispívá na lepší pocit z bydlení. Kdysi jsme obložili dřevěnými palubkami dětemjenom kolem postelí a ihned jsme to pocítili, že je v pokoji tepleji. I když dnes už se to nenosí. Ale je to přírodní dřevo, tak to mám dodnes. Též prochládá skříňka u elektroměru. Zkontrolujte jak přiléhají dvířka. Můžete tam vlepit těsnící pásky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.