Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám zásuvku (šuplík) na délu asi tak 2 metry velký a jsou tam pojezdy plnovýsuvy ěco takovéhoto stolarsky-eshop.cz/...
ale bohužel šuplík jde zavřít velmi ztuha a zadrhává se nevíte někdo co s tím vše je na milimetr přesně přišroubované a přesto se to kříží at už plný nebo prázdný.Děkuji všem za rady.
To máš dva metry širokej šuplík? To se musí křížit, to moc fungovat nebude. Já, když dělám šuple široký 80 cm, už z toho mám obavy aby to chodilo bez problémů. Dvoumetrový šuple bych ani nepokoušel udělat.
I když, chodit by to snad i mohlo. Možná... Říci takhle na dálku, proč to drhne, to se nedá, to se musí vidět a cítit to v ruce při otevírání a závírání. Může klidně být blbě udělaný šuple, stačí o milimetr širší a je vystaráno.
nábytek je kupovaný a jsou tam tak velké šuplíky a prostě at zkouším jak to zkouším tak se to stále kříží nepomohly by lepší třeba s tlumením pojezdy?
Tak dělají se i tyhle pojezdy s tlumičem, to jo. Ale nejsem si jistej, jestli by to měla nějaký význam je měnit. Na jiný pojezdy, třeba DWD by se musel celý šuplík hodně upravit, vlastně udělat celej novej.
to mám dokonce 2 ale jeden docela ještě jde zkusím ještě se na to podívat a vše přeměřit jestli je to stejn na obou stranách promazat pojezdy nepomůže že :Djinak už mě nic nenapadá když je to tak udělané
zmer si take diagonaly toho supliku, jestli je to porad jeste obdelnik.
Taky se ujisti, ze ten suplik nepretezujes.
Jde to vysouvat/zasouvat plynule nebo citis, ze "preskakuji kulicky"? Pak ti asi nezbyde nic jineho, nez vymenit pojezdy.
Pokud se v mistnosti hodne praší, tak by snad teoreticky mohla byt i zanesena ta loziska.
V pripade krize bych ten suplik vyndal, obe casti posuvniku vysrouboval a podival se na ne hezky na svetle a zkousel bych je po sobe posouvat hezky na stole.
ke všem dobrým radám přede mnou přidám i já jednu: Jsi si jistý, že ten nábytek, ve kterém je ten šuplík, stojí rovně? Je možné, že je podlaha trochu nerovná, nábytek na ní trochu zkřížený, (u dvou rovin můžeš naměřit pravý úhel, a ta třetí nebude rovina, ale do "vrtule") i šuplík může být opačně zkroucený... potom se to někde potkává a drhne. Třeba bych zkusil vypodložit jeden roh. Klasický případ zkroucené velké skříně s nesedícími křídly se také vyrovnává podložením některých rohů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.