Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych poprosit o radu,jak na to.Nejlépe jestli někdo toto realizoval,tak jestli by neposktl radu a nejlépe foto.Vzhledem k nedostatku místa,jsem uvažoval nainstalovat dvoukřídlou bránu,která by se otvírala dálkově elektricky a v jednom křídle by byla branka na ruční otvírání..Brána může být i asymetrická.Řešilo se to zde v jednom tématu,ale nejsem z toho moc chhytrý.Předem děkuji za informace
Již léta používáme klasickou el ovládanou dvoukřídlou bránu tak že si průchod pro pěší pootevřete dálkovým ovladačem.
Zatím nikdo neměl potřebu sahat na vrata rukou.
doplněno 06.02.14 17:42:Ovladače jsou ten nejmenší problém.
Teď jsem koupil na ebay 3ks univerzálních programovatelných ovladačů za 11usd, takže jeden cca za 70,-Kč.
Samozřejmě to lze řešit například klávesnicí nebo rfid čipem, ale to pak ztrácí to kouzlo že člověk si v kapse zmáčkne ovladač a u branky vůbec nemusí zpomalit.
Stejně tak máme napojené otvírání vrat z domovního videotelefonu a je to naprosto super.
To by bylo řešení,ale vzhledem k tom,že mám dvě děti,tak to neni nej řešení.Myslím,že bych potřeboval 30 ovladačů.Jedině,že by to bylo vyřešeno,nějak jinak.Nějaký kodový zámek ,nebo něčím podobným.Jinak hezká brána O
To co máme se už asi nevyrábí... je to někdy z roku 2000 a bylo to nejlevnější co se dalo sehnat (tenkrát za 8tis)
Jinak automatika umí otevřít zvlášť jednu polovinu a nebo obě najednou. Prakticky to ale nepoužíváme a otvíráme obě najednou.
Teď jsem k tomu jen dokoupil ty univerzální ovladače abych mohl sjednotit otevírání garáže s vjezdem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.