Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypocita mi nekdo cenu za spotrebu plynu?

Od: bemmet* odpovědí: 9 změna:

Hoj potreboval bych zda se tu nenajde matematik a nebo nekdo kdo by souhlasil,potreboval bych spocitat cenu za spotrebu plynu za 1 mesic nebot ma spotreba je za 1 mesic zemniho plynu (330M3) KRALOVEHRADECKY KRAJ,spolecnost RWE. vysli me nejaky vypocty ale prisli me dost vysoke najde se tu nekdo kdo by to udelal lepe diky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

My to nedávno počítali - plyn od RWE u nás se všemi službami je 18,50Kč za kubík. Otápíme jednu bytovou jednotku v rodinném domku s ohřevem teplé vody - vaříme na elektrice. Dům je zateplen, plastová okna a spálíme v průměru 6 kubíků denně, tj. do 200 m3 za měsíc. Máme termostat v obývacím pokoji a otápíme na 22 stupňů, ve 23.00 nám topení vypne a máme nastavenou teplotu na 17 stupňů. Když jsou mrazy, tak nám to 1x za noc dohřeje, jinak nezapíná - je to jen spaní.

bemmet*
hodnocení

stary cihlovy dum nezatepleny plocha zastavena 120m2,stare okna,pres den vytapim na 18°C v noci na 17°C,jinak kdy pouzivame kotel je vzdy pouze pres zimu,jinak vse jedem elektronicky...nvm drive si pamatuju ze me jeste vraceli dost vysoke doplatky ale dnes jeste doplacim mezi 6-9 tisicema Zlonska, samozdrejme od JARA rozjizdim rekonstrukci tak,zanecham puvodni plynovi kotel,hodim do obyvaciho pokoje krbovky s obehovim cerpadlem,pozenuto ro radiatoru,kdyz prijdou krutejsi mrazi pritopim plynem,jen sem se ptal zda je to normalni take me to vychazelo pres 3300kc za mesic.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Chlape, co tě diví. V zimních měsících je to docela normální spotřeba. Jo, je to velký, ale proto na to platíš průměrný zálohy po celé období. Od jara, přes léto a podzim. V létě ji můžeš mít pro ohřev TUV a sporák asi 20-30 m3. Pokud chceš platit méně, tak musíš omezit spotřebu. Mám ten pocit, že ani ty časté změny dodavatelů nejsou moc vhodné.

pohanka*
hodnocení

0x

Uveďte, co vytápíte. Pokud to je nezateplený rodinný domek, tak je to v pořádku. Venkovní teploty byly okolo mínus 6 stupňů, někde i více. A pokud topíte na 20 stupňů ve dne v noci, spotřeba taková může být. V mrazech mám spotřebu okolo 17 metrů plynu, nezateplený domek se sedlovou střechou, pouze zateplená půda izo pěnou, plastová okna.

moula*
hodnocení

0x

No já to počítám přes palec z hlavy. 1m3plynu je u každého cca 10kWh energie a 1kwh energie plynu je 1,2 až 1,6 Kč včetně DPH podle dodavatele a distributora. Čili vašich 330m3 by u mne stálo přibližně(s 90% jistotou) 330x10x1,2=3960 kč včetně DPH

zabu
hodnocení

0x

Cenu plynu za jeden měsíc nelze vypočítat. Pro výpočet ceny plynu, má RWE dost složitý vzorec, do kterého vstupuje celkková roční spotřeba. Takže jedině do toho vzorce dát loňskou spotřebu, nebo to vzítorientačně za cca 15,50m3.

zabu

pardon: 16,00kč/m3.

pohanka*
hodnocení

0x

Mám také RWE a počítám vždy krát deset, tudíž u Vás 3300 Kč.

stirecek*
hodnocení

0x
Cenik plynu a distribuce včetně stálých záloh každá společnost uvádí na internetu. Pak uz stačí použít násobilku a vyjde výsledek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]