Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bytové jádro

Od: honza1673® odpovědí: 10 změna:

Hezký den všem,

mám v úmyslu nahradit panelákové jádro zdí z porobetonu. Nechci si udělat v celém bytě nepořádek a tak mě napadlo, že to udělám nadvakrát. Nejdřív bych odstranil stěnu jádra směrem ke kuchyni, vyzdil zeď z ytongu a kompletně udělal kuchyň včetně výměny kuchyňské linky. Následně bych odstranil zbytek jádra a zrekonstruoval koupelnu. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost? Nejsem si zcela jistý tím, jak se bude chovat zbytek jádra, když odstraním jednu stěnu. Nerad bych, aby mi to spadlo na hlavu.:)

Dík Honza

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x
Nedoporucuji. Bojite se, ze Vam spadne zbytek jadra. Ja bych se bal i toho, ze mi spadne pricka s povesenou kuchlinkou, kdyz neni provazana s kolmymi koupelnovymi prickami...
plaky*

kedze vsetko musi byt previazane a tym myslim aj rohy,tak jedina naraz...ked si zmyslim,aky bordel pri tom bol,tak na dva krat to nebude tiez podla mna dvakrat rozumne...

hodnocení

0x

jádro chápejte jako krabici z papundeklu, která drží právě tím, že má všechny své stěny, jak se jedna dá pryč všecko se to pokroutí a nebude to pořádně držet v horším případě to bude mít tendenci spadnout. Na postup vámi navrhovaný to není dělané. Možnost je vyzdít stěnu před deskami jádra, ale i to bude mít svůj háček . ..

hodnocení

0x

Tímto složitým postupem akorát získáte delší dobu rekonstrukce, dvojitý úklid a vyšší cenu.

Pokud se to udělá celé najednou, tak je to jednodušší, levnější a ve finále i čistší.

Na ten týden co práce budou probýhat si zamluvte nějaké lázně nebo jinou rekreaci a vrátíte se do nového bytu.

:-D tojste mě pobavil, zřejmě na rekreaci při výstavbě máte adekvání příjmy :)

kéž by :)

Osobně bych to udělal jako kolega podemnou... také za provozu a celé najednou.

.. zřejmě nemáte děti a rodinu, která je nakoupelně defacto závislá . . . v takovém případě to zaprovozu jde poměrně těžko.

doplněno 04.02.14 19:32:

já jsem spíš cholerik, a dělat to podle diesela v "malé" bytě za provozu je na skončení u choholouška buď muž nebo manželka. Oba ale budou s nervama v kýblu nebo musejí něco brát . . . :)

ok, tak manželku s dětma pošlete na týden k mamince a mezítím je spousta času na hlavní část rekonstrukce.

obklady a další drobnosti se dají zvládnout.

hodnocení

0x

Já si to dělal za plného provozu-večer po práci jsem vybušil "umakart" ,kabely a vodu provázky na klínek vyvěsil do spár ve stropě,druhý den (dovolená) jsem vyzdil cca do poloviny výšky spolu se zazděním zárubní ,třetí den jsem dozdil do stropu,a vybrousil drážky na vodu a el.inst.4 den vodák a eletrikář.Pak jsem si už po práci hrál s omítkami (denně jednu stěnu přičemž do kuchyne pod linku lepidlo s perlinkou a totéž na stěnu s umývadlem a obklad,dlažbu jsem dodělával až dosti dlouho.Vše sumasumárum asi 3 týdny.

hodnocení

0x

A co podlahy? To si necháte ten mizerný křivý beton?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]