Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Viadrus Herkules topí jen na 40°C

Od: hoummy* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám kotel Viadrus - Herkules, topí mi pouze na 40°C a jedno, co tam dávám, jestli brikety nebo dřevo. Kotel má uzavíratelný kouřovod, klapku na přehřátí.

Poradíte mi jak správně topit a vyhřát kotel? Děkuji za reakce.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vlastním tento kotel a trošku se divím tvojí otázce,že topí pouze na 40...*nevi*

Jak spravně topit neporadím,ale můžu popsat svůj zátop.Je zvláštní,že topiš jen 40 což vydím jediny problém v nedostatečně průměru komína,ale to by ti šel zase dost kouř s peca ven při otevřeni dvířek...:)

Dam do kotle papír,třísky,hrubší dřevo a vytopím na 60,poté přiložím dřevo a uhlí a kotel si nastavim na 60 a ůplně jej uzavřu.Reguluje se sám pomoci řetízku.Na radiatorem mám termo hlavice.

doplněno 08.11.12 21:03:

Samo vytopim i navic,dle potřeby,ale na 60 je můj standard...

jencek12
hodnocení

0x

Mam viadrus-5 čl., komin průměr 220 mm, delka cca 14 metru. Pokud topím vlhkym, ne dostatecne vyschlym drevem tak s teplotou se nehnu nad 50. Pokud tam hodím minimalne 2 roky vyschlé drevo, tak neni problem i na 95°c

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]