Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevostavba z Fí - ha modulů

Od: lubos76 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

rád bych věděl zda někdo nemá zkušenosti ze dřevostavbou z φ-ha modulů?

ekosvy.cz/...

ileh.eu/...

a také porovnání střešní kritiny od firmy Bramac a firmy Mediterran

díky

Luboš

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Zkušenosti nemám žádné, jen vím, že známí se pro dřevostavbu rozhodli, ale pak jim to obec nepovolila kvůli tomu, že to nezapadá do zástavby. Takže na to bych se informovala dřív než vůbec s někým uzavřete smlouvu. Záleží, kde bydlíte

hodnocení

0x

Luboši, doporučil bych jinou dřevostavbu, páč jen letmým nakouknutím jsem se usmál. Pri hrúbke steny 37cmR = 7,69 Polystyren 30 cm je zhruba R=7,5 Co pak nese stavbu? Nenašel jsem složení zdi, detaily a podobně, takže nevěřím, nebo mě někdo musí přesvědčit o opaku.

alf*
hodnocení

0x

Vidím to asi takhle - fíha, prachy nemám a dům také ne.

tak by jste to měl řešit!

alf*
já bych z těch OSB bedniček s patentově vyčnívajícím hranolkem nestavěl. Jinak, jsou tam k dohledání i trošku technické detaily,Sadrokartón, hr. 12,5 mm Polystyrén medzivertikálnymi latami, hr.20 mm OSB záklop φ- ha modul obvodový 300 mm Výplň modulu tepelnou izoláciouClimatizer Plus, hr. 280 mm TermofasádaHOFAFEST - UD hr. 35 mm, lepená na dosku OSB 3 Sieťka (Perlinka) + lepidlo Stierkováomietka, hr. zrna 1,5 mm , (alt. drevený obklad ) je to systém bedniček z OSB desek tl. 10 mm, v nich je climatizer který nemá špatné parametry 0,0368 Wm-1K-1, ovšem nevím při jaké tloušťceTakže asi se setaví ta bedničková stěna na kterou přišroubují OSB desky, na ně latě 20 mm, mezi latě ně polyš a na to SDK a je vnitřek. Zvenku je to od strany bedniček zase OSB deska na kterou přijde termofasáda, tak to chápu já. Můj dojem: zbytečně složité, ta konstrukce musí být samý most, to už raději "klasickou dřevostavbu" fošny, vatu, opláštit a hotovo.

Na slovenských stránkách jsem je taky našel, ale jak píšete...

nestálo ani za to kopírování

trakenc
hodnocení

0x

Stavba z Fíha modulů je v porovnání se sendvičovými stavbami o něčem jiném. Byl jsem v takovém domě na koukačku a mám rozhodnuto. Stavím s PANEDO. A ti co nevěří tomu nerozumí. Je krásné povídat něco o čem nic nevím.

co že to budete stavět a z čeho?

Co se Vám líbilo tolik v "takovém domě"?

Když nevěřím, nerozumím tomu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]