Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oken v panelovém domě

Od: sikin® odpovědí: 2 změna:

Vlastním byt v panelovém domě a chci vyměnit okna za plastová. Dříve bylo nutné obejít všechny spoluvlastníky (družstvo a ty, co mají byt ve vlastnictví) a vyžádat si jejich souhlas. Je to nutné i teď, když se ohlášení na udržovací práce již nedává? Musím to oznámit třeba družstvu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Vyměnit okna ve vícebytovém domě není problém,je nutno ovšem mít aspoň 75 % souhlas ostatních majitelů bytů.A je potřeba dodržet soulad vzhledu venkovního pláště domu.To bych doporučoval se rozhodnout předem,sníží se možnost konfrontace.Pokud budou okna stejná vzhledově jako původní,nenajde se oponent.NHejlepší je ale dohoda všech bydlících,a nechat vyměnit okna hromadně.Náklady podle zkušenosti jsou o 10 - 15ˇ% menší.Je možno využít výhodný úvěr a platit to z fondu oprav.

JABRAKA

hodnocení

Tak jsem se informoval přímo na družstvu a je to tak, jak jsem předpokládal. Pokud jsem vlastník, je mým partnerem pouze stavební úřad a ten dnes (pokud nejde o úpravy vyžadující stavební povolení, tzn. změnu vzhledu, rozměru atd.) nevyžaduje nic. Takže se nemusím nikoho ani ostatních nájemníků ptát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]