Nejste přihlášen/a.
Ahoj chlapi máte někdo zkušenost s termoizolačními foliiemi na okna? Nemyslím s montáží (tu zvládnu, už jsem aplikoval bezpečnostní folie na skla ve dveřích) jde mi o to jestli to opravdu funguje.
Čistě fyzikálně: plastová folie bude mít menší tepelnou vodivost než sklo, takže sklo s takovým polepem nebude mít horší izolační vlastnosti. Na druhé straně je tloušťka folie tak malá, že úspora bude zcela zanedbatelná, tudíž bych to nechtěl ani zadarmo. Jediný rozumný způsob je výměna skleněné výplně (dvojsko za trojsko atd...) Ale mnohdy chtějí lidé "spasit" tepelnou ztrátu domu trojskly a přitom mají strop zaizolovaný 10ti centimetry vaty. Miloš
Termoizolační folie na okenní sklo poskytuje jen jediný prospěch,a to fyzikální schopnost odrážet IČ paprsky.Nevím,kolik paprsků obsahuje teplo zevnitř domu,zdá se mi že hodně málo.Lepší je zadržování tepelného záření slunce v létě.Ovšem v zimě určitě sluneční složku zvenčí ztrácíme.
JABRAKA
Jsem téhož názoru, co kolegové. Než by se nákup takové folie finančně vyplatil, tak to byste se musel dožít požehnaného věku .
Jen toto téma lehce rozšířím - je možné také použít dvojsko s folií uprostřed. Některé firmy to nabízejí - nemusí se měnit okna, jen se vymění skleněná výplň. Mělo by to mít potom podobné vlastnosti jako trojsklo (ačkoli je otázka, na kolik ta folie dokáže nahradit to sklo). Má s tím někdo zkušenost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.