Nejste přihlášen/a.
Ahoj, co má ten zedník na videu v tý maltě, že mu to tak rychle drží? Všimnul sem si, že nemáčí cihly, takže mu to asi vycucne vlhkost, ale stejně..
Zajímavé video.Vyzdívka bez bednění by byla možná, pokud budou cihly klenby do svislé zdi správně opěrně usazené. Cihly jsou užší a tedy lehčí. Vše bych viděl v maltě-je řídká, při tlaku a odsátí vody cihlami rychle ztuhne. Bude to asi nějaká dnešní umělotina, dodávaná v pytlích. Pracoval jsem před lety s maltou z bílého cementu. Měla tu vlastnost, že byla za horkého počasí asi půl hodiny řídká a pak začala rychle tuhnout. Kdyby si ji namíchal, počkal, až začne tuhnout a rychle ji zpracoval? Co se mě však nezdá, je nedbalé napojení cihel na délku kolmo na sebe. Při záběru shora je vidět, že v některých spárách je malty hodně málo. To je u klenby nemyslitelné. Můj názor: Je to možné tak udělat, ale musela by se vyřešit otázka malty, ta je klíčová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.