Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to ten zedník dělá?

Od: kuchtik* odpovědí: 1 změna:

Ahoj, co má ten zedník na videu v tý maltě, že mu to tak rychle drží? Všimnul sem si, že nemáčí cihly, takže mu to asi vycucne vlhkost, ale stejně..

liveleak.com/...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Zajímavé video.Vyzdívka bez bednění by byla možná, pokud budou cihly klenby do svislé zdi správně opěrně usazené. Cihly jsou užší a tedy lehčí. Vše bych viděl v maltě-je řídká, při tlaku a odsátí vody cihlami rychle ztuhne. Bude to asi nějaká dnešní umělotina, dodávaná v pytlích. Pracoval jsem před lety s maltou z bílého cementu. Měla tu vlastnost, že byla za horkého počasí asi půl hodiny řídká a pak začala rychle tuhnout. Kdyby si ji namíchal, počkal, až začne tuhnout a rychle ji zpracoval? Co se mě však nezdá, je nedbalé napojení cihel na délku kolmo na sebe. Při záběru shora je vidět, že v některých spárách je malty hodně málo. To je u klenby nemyslitelné. Můj názor: Je to možné tak udělat, ale musela by se vyřešit otázka malty, ta je klíčová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]