Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na Vaši radu. Mezi krokvemi mého bungalovu mám 12 cm izolace, pod nimi mám rošt s vloženou vatou 14 cm, nad krokve plánuji ještě dát výhledově 10 cm. Chystám se pomalu dávat folii na rošt, resp. nalepit oboustrankou pod rošt, na který pak půjde rovnou bez provětrávací mezery SDK. Bez důkladnějšího zjištování jsem koupil dvě role reflexní hliníkové folie Den Braven Alpet 95N, oboustrané pásky a hliníkové pásky na přelení spojů a chystal jsem se koupit ještě Judatach TPK Super na utěsnění všech prostupů - z vrutů. Musel bych ale koupit cca 15 rolí (cca 3600,- Kč) na celý dům. Zajímalo by mě, jestli nemám raději koupit dvě role Jutafol reflex 150 N (cca 3500) a jen 2 role do koupelny (cca 480,- Kč). Nebo mám využít tu ALpet + pásku? Děkuji za odpověď.
Maikle, nikdo Vám neřekne, co máte dělat, zdali koupit pásky či nikoliv. Někteří ani nevědí oč tu běží, páč parozábranu neuznávají.
Zkusím Vám pomoci ve výběru možností,
Koukněte zde:, nebo použít dvojitý rošt...
klidně položte stejný dotaz zde:
doplněno 30.01.14 16:31:přiznám se, že neznám technické hodnoty folie Alpet...
Děkuji za odpověď, mě by stačila odpověď Vaše. Takže asi bych měl dát asi všude po celém baráku Jutafol reflex 150 N + folii všude. Druhý rošt nechci dávat skrž nižší strop, i když jen o málo. Mohu příp. tu folii Alpet dát aspoň pak do podlah, nebo se jí mám rovnou zbavit prodat.?
doplněno 30.01.14 20:19:Dobrý den
nedávno jsem si četl někde příspěvek a někdo tam psal, že nemá nad SDK parozábranu 18 let vůbec, nad izolací má dostatečné větrání a plíseň nikde nemá. Tak já už nevím. Na jednu stranu bych chtěl mít řádně zabezpečenou vatu a sdk,ale dát za folii a pásky 9 tis? Řemeslnící SDK dávají parozábranu obyč bez hliníku, ještě jí provrtají jako cedník a neřeší pásky vůbec, záruka je stejně max. 2 roky, takže jsou v pohodě. Já už vůbec nevim.
Já jsem tuhle četl, že někdo vypil 5 piv a byl střízliví a klidně dojel autem kam chtěl. Já vypít 5 piv, tak dvy dny o mne nikdo neví, ani já o sobě.
Parotěs je nutný:
doplněno 30.01.14 21:17:Najděte si technické listy a porovnávejte..
Mě by asi teď tedy nejvíce zajímalo, jestli je lepší Alpet 95 N reflex s páskou TPK Super (všude) nebo Judatach reflex 150 N bez TPK pásky . Pokud bucu vycházet z toho, že Judatach 150N refl po perforaci sníží paropropustnost a Alpet 95 ji má už od zákaldu nižší, ael bez perforace, mělo by to vyjít nastejno? Takže pak bych měl problém jen s koupelnou, kde bych měl použít více parotěsnou folii?
doplněno 30.01.14 22:12:Jo děkuju, ale když porovnám propustnost vodní pády JUTY 150N (Sd 180) s propustností vodní páry Alpet 90(min 1,1 x 10 na 12), tak mi to moc neřekne. No a když bude perforovaná Juta vruty, na kolik se sníží paropropustnost už nezjistím vůbec.? Takže mi mi asi nikdo neporadí. Asi to moc řeším. .
Co jsem si vše přečetl tak jsem se už ani nemusel na nic ptát. Nakonec tedy jsem Alpet parozábranu prodal a koupil Jutafol reflex 150 N s tím, že nad kuchyni s obývací částí a v koupelně pouřiji pásky pod vruty (TPK SUper) a v ostatních místnostech bez pásky. Nad vatou bude odvětrávání, takže díky za rady. Radší koupím dražší folii + pásky než abych za pár let řešil kvůli tomu problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.