Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obložky na futra nebo bourání v bytě v panelá

Od: martin23* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,potřebuji poradit.Budeme rekonstruovat byt,samozřejmě bychom rádi daly nové obložky a nové dveře.Když jsem se o to začal zajímat blíže zjistil jsem,že jsou dvě varianty buď se dají obložky namontovat na plechové původní futra což je dražší varianta a předpokládám ,že by někdo musel přijít a vše změřit a na míru vše udělat.To bych se asi nedoplatil a druhá varianta plechová futra dát pryč bud odříznout velkou flexou s kvalitním kotoučem i s kouskem zdi okolo futer nebo naříznout futra a vypáčit je a vyrvat silou.V tomto případě bych zas ale musel platit práci za montáž obložek,protože nevím zda bych vše zvládnul aby to bylo rovné a nerad bych aby se mi pak křížily dveře.Cena za obložky se pohybuje od 1400kč dle tloušťky zdi zde je nutno přípočitat nějakou montáž + přidělání práce s bouráním,druhá varianta jsem našel akorát od Sapeli kde cena startovala na 2500kč za obložky na plechová futra,montáž není nutno platit plechová futra jsou jakž takž rovná takže bych to zvládnul a nebude práce s bouráním.Chci vědět ale někoho názor kolik to reálně může stát a co pro mě bude finančně lepší?Děkuji za každou reakci..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Kvůli pracnosti a nepořádku bych jistě volil obložky na stávající zárubně.

martin23*
hodnocení

díky za odpověd.Samozřejmě bych raději uvítal možnost kterou jste napsal ale může mi někdo upřesnit cenu?

sargo*
hodnocení

0x

Píšete, že obložky na stávající futra jsou dražší varianta - z čeho tak vycházíte? Je jednoznačně levnější - a kvůli bordelu, hluku, pracnosti... i praktičtější. Snad leda pokud někde máte hodně úzké dveře, že by tam ty centimetříky hrály roly, pak by stálo za to uvažovat o vybourání. (Rozdíl je samozřejmě, pokud hovoříme o nosných či nenosných zdech.) Dveří na míru bych se neobávala, rozměrů je v nabídce dost, futra mají určitou možnost přizpůsobení a pravděpodobnost, že se trefíte do daných rozměrů, je veliká. Z toho, co tu vidím kousek od sebe, mohu jen říci, že to vypadá dobře... ale dveře jsou holt jedna z těch vyšších položek, s tím je nutno počítat.

doplněno 29.01.14 20:14:

Rozdíl ceny obložek vám docela určitě nezaplatí za práci, jakou byste měl s bouráním a dorovnáváním zdí. O upřímné nenávisti sousedů nemluvě :-D Ceny jsou pak hodně rozdílné podle toho, co tam budete chtít. Viděla jsem už ale i nové dveře na kovových futrech - když se to pěkně natřelo a barevně sladilo, vypadalo to ve finále překvapivě dobře.

martin23*
hodnocení

Děkuji za reakci,vycházím z cen na internetu.Klasické obložky začínají na cca 1400kč a obložky na futra startuji okolo 3000kc dle toho co jsem našel..

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Obvložky v paneláku jsem už několikrát boural , ale zas takový bordel z toho není. V horní třetině je přeřízneš ( flexa udělá větší bordel , pilka na železo je pracnější ale čisttější. ) a pomocí pajsru vylomíš ven. 1 futra -slabá hodinka i s úklidem.

hop®
hodnocení

0x

Jen pár poznámek:

- při montáži OKZ je nutné odříznout původní panty, není třeba zvláštní zaměření, původní panelákové zárubně mají typizované rozměry a na ně se vyrábějí i obložky. Musíte si ale uvědomit, že montáží OKZ zmenšíte šířku průchozího otvoru, což může být problém - do koupelny nedostanete pračku a do obýváku sedačku...

- pokud zvolíte klasické obložky, nestačí jen vyrvat futra, budete pravěpodobně muset zvětšit otvor pro obložky, standard je výška 202cm a šířka 10cm + šířka průchodu. Věřte, že někdy vybourat stavební otvor na požadovanou výšku do litého armovaného panelu je někdy oříšek - problémy s rozměrem bývají často u panelákových šroubovaných plechových zárubní. Samotné montáže se bát nemusíte, stačí mít pár dřevěných klínků, vodováhu, dvě truhlářské svěrky a trošku umět zacházet s montážní pěnou.

martin23*

Zdravím,díky za reakci.Takže ono je to celkem dost pracné,víc než jsem si myslel vyndat staré futra a usadit nové.Lepší varianta vypadá dát obložky na stavající futra.Pračku budeme mít s vrchním plněním tudíž u té problém nebude čířka se obvykle pohybuje okolo 40cm,dle toho co jsem zjistil tak průchozí otvor se zmenší o cca 3cm což není tak tragické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]