Nejste přihlášen/a.
Spoříme s druhým majitelem domu a to z nájmů, které chodí na běžný účet. Teď navrhuji stavební spoření zrušit a rozdělit naspořené peníze. On, ale trvá na tom, že státní podpory jsou jeho, já se domnívám, že jsme spořili každý polovinu a proto i polovina podpory patří mě. Přeci bych nesouhlasila s tím, že mu budu spořit, aby měl podporu v plné výši. Poraďte prosím Jarka
Samozřejmě máte pravdu. Spoříte-li napůl, pak Vám náleží polovina naspořené částy i polovina státních podpor, stejně tak i polovina úroků.
Ovšem spor nebude jednoznačný, nemáte-li mezi sebou podepsanou nějakou smlouvu nebo dohodu. Na koho je stavební spoření vedené? Nejspíš na druhého majitele, že?
Předpokládám, ze smlouva konci, zrusit ji pred koncem s sebou nese nejake srazky, a pokud je smlouva na neho, jak mate osetrene, ze vam da i polovinu penez? Pokud to je tak jak pisete, tak mate za spolumajitele domu pekneho vycu...a! Pardon, pokud je to vas pribuzny, ovsem ti byvaji nejhorsi a spory byvaji na dlouho a rodina v rozvratu...
doplněno 03.02.14 22:01:Tezko radit, jak vam to vysvetlil, ze podpora je jeho,a jak to ovlivnilo ted vas vztah, vzdyt jste spolumajitele, a budete muset spolu obcas komunikovat...
doplněno 03.02.14 22:19:Ja bych vam strasne rada poradila lepe, ale dneska je az k breku jak jsou nekteri lidesebejiste arogantni, zli, proste hnusni, a to bohuzel slusny clovek tezko rozdychava.nejak se to pokuste doresit a priste vite, ze musite svoji cast z najmu ulozit sama,bohuzel stale plati, ze chybami se clovek uci.nejhorsi je, ze vy se od toho cloveka nemuzete uplne odstrihnout...
Příbuzný to není, myslela jsem, že s cizím se lépe dohodnu. Po tom, když jsem chtěla právě tu polovinu, odečetl mi z toho ty státní podpory, ostatní, že mi pošle na účet. Smlouva již je od roku 2003, takže skončila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.