Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porouchaná vrtačka

Od: m44m* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám běžnou vrtačku 600 W, vrtal jsem do dlaždiček v koupelně, přitom se vrtačka porouchala, sice běží, ale otáčky jsou nízké, v zadní části vrtačky jsou vidět jiskry. V čem může být problém? Je to pár let stará vrtačka značky Black and Decker, vždy sloužila dobře. Děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Jak bylo psáno, buď uhlíky nebo načatý rotor. Zkuste uhlíky vyndat, třeba na nich uvidíte že jsou kraťoučké, možná rozsypané, v tom případě by se asi vyplatilo zkusit koupit nové. I když dnes nestojí 15 korun, ale asi desetkrát více. Nicméně nikdo Vám nezaručí, že po výměně bude vrtačka fungovat jako zamlada.

Ještě je možný další problém, že uhlíky nepůjdou vyměnit. U levnějších mašinek je celý motor zapertlován, nepočítá se, že by uhlíky odešly dříve než se rozsype zbytek...

buss
hodnocení

0x

Ta vrtačka není na na takovou práci, zatížení. Vyhodit, novou, nebo do servisu pokud bude úměrná cena opravy.

hodnocení

0x

Nejsem elektikář,ale měl jsem stejný problém a prý to odešly uhlíky. Je otázka jestli se oprava vyplatí,já měl vrtačku starou,tak šla do "věčných lovišť".

hudzi*

Uhlíky stojí asi 15 korun.

hodnocení

0x

Těžko soudit, když člověk nevidí na vlastní oči. Buď odešly uhlíky (snadná a laciná oprava) nebo se napálila kotva a to je vrtačka na vyhození, prototže se oprava nevyplatí, zvlášť ne u hobby vrtačky, jako B+D je.

hodnocení

0x

Při malých otáčkách a velkém jiskření to bývá vadný rotor. Skuste uhlíky vyzkoušet se má všechno. Oprava rotoru je velmi drahá možná bude lepší koupit novou.Pokavaď se nejedná o nějakou drahou značkovou profi

doplněno 29.01.14 15:58:

Na to nejde jednoznačně říc Černé vynutí,rotoru,statoru.seškvařené pouzdra uhlíku zápach po spálenině Může být vadný i regulátor otáček

m44m*
hodnocení

jak by to vypadalo, kdybych spálil motor?

instalater*
hodnocení

0x

Možná by stačily jenom zabrousit popřípadě vyměnit uhlíky a vše vyfouknout stlačeným vzduchem.

Co se týče vrtání do obkladaček , tak nejdříve obkladačku poklepu jestli neduní a je tím pádem dobře přilepena. Potom glazuru naruším vrtáním bez příklepu a až potom používám příklep. Chce to ale speciální vrtáky a vrtačku s jemným příklepem. Pokud vrtám míň jak 1,5 cm u okraje tak bez příklepu. Některý obklady jsou ale tak tvrdý , že musím použít speciální diamantové korunky.

Jen doplním-záležím jaký ten obklad je.Ta staré (např klasika 15x15cm )glazované, jdou cele provrtat bez příklepu,ale některé dnešní jsou různé.když jsem kdysi potřeboval ,tak jsem vidiovou jehlou naťukal sklovinu a ruční ! vrtačkou vidiákem normálně vrtnul!

doplněno 29.01.14 17:39:

Sry,já o voze a otázka je o koze *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]