Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ideální teplota pro úsporu plynu

Od: julek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jaká je podle Vás ideální teplota na komfortní a útlumovou teplotu kotle v závislosti na úsporu plynu a v jakých časových intervalech tyto teploty používáte?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejsou mrazy, stačí 60 C. V mrazech přidat 70-80 C. Pokud nejste doma a chcete topit, tak stáhnout na 50 C , totéž třeba v noci. Na radiátorech mít termostatické hlavice. Když nejste doma, nebo v noci, stáhnout teplotu na 17 C . Když jste doma teplotu si přidat. Na chodbě . a v místnostech, kde moc nejste stačí teplota 17-20 C. Pro každého je ideální teplota jiná.Já topím v místnostech kde jsem často na 22-26 C. V ostatních místnostech jako je chodba, koupelna do 20 C- . .

jm*
hodnocení

0x

Ještě jsem zapoměl dodat, že na usporu plynu má vliv ještě ostatní věci. Jako je zateplení, těsnost oken, podlahy, jak starý kotel máte (novější kotle mají nižší spotřebu), na jakou teplotu a jak často vytápíte.

julek
hodnocení

Upřesním:

bungalov, turbototel, ekviterm, 38 zeď, 12 cm polyš

Teplota mne zajímala pokojová a v jakém čase, nebo jaký by byl nejlepší rozdíl mezi komfortní a útlumovou

jm*

Komforní třeba na 22 C , utlumovou 20 C

frantisekpetru*

Na to se univerzálně odpovědět prostě nedá. Každému vyhovuje teplota jiná a v jiný čas. A navíc, jak už bylo zmíněno, záleží též na vlastnostech stavby samotné.
Já například kdysi topil takto: komfortní 22°C od 7.00 do 23.00, útlumová 19°C po zbytek času.
Nyní již několik let topím nonstop na stálých 22°C a spotřeba plynu je +/- stále stejná, jako tenkrát s útlumem.
Takže z hlediska úspory pro mne útlum neměl žádný smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]