Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaká je podle Vás ideální teplota na komfortní a útlumovou teplotu kotle v závislosti na úsporu plynu a v jakých časových intervalech tyto teploty používáte?
Díky
Dobrý den,
nejsou mrazy, stačí 60 C. V mrazech přidat 70-80 C. Pokud nejste doma a chcete topit, tak stáhnout na 50 C , totéž třeba v noci. Na radiátorech mít termostatické hlavice. Když nejste doma, nebo v noci, stáhnout teplotu na 17 C . Když jste doma teplotu si přidat. Na chodbě . a v místnostech, kde moc nejste stačí teplota 17-20 C. Pro každého je ideální teplota jiná.Já topím v místnostech kde jsem často na 22-26 C. V ostatních místnostech jako je chodba, koupelna do 20 C- . .
Upřesním:
bungalov, turbototel, ekviterm, 38 zeď, 12 cm polyš
Teplota mne zajímala pokojová a v jakém čase, nebo jaký by byl nejlepší rozdíl mezi komfortní a útlumovou
Na to se univerzálně odpovědět prostě nedá. Každému vyhovuje teplota jiná a v jiný čas. A navíc, jak už bylo zmíněno, záleží též na vlastnostech stavby samotné.
Já například kdysi topil takto: komfortní 22°C od 7.00 do 23.00, útlumová 19°C po zbytek času.
Nyní již několik let topím nonstop na stálých 22°C a spotřeba plynu je +/- stále stejná, jako tenkrát s útlumem.
Takže z hlediska úspory pro mne útlum neměl žádný smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.