Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flek na linu

Od: vt odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Štěně mi udělalo na světlém linu hromádku.Bohužel jsem na to nepřišel hned a po uklizení zůstal na linu flek,který se mi zatím nedaří odstranit.Za účinnou radu děkuji. VT.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ifkali*
hodnocení

0x

Cif

a houbičkou vydrbat lino. Odzkoušeno, funguje to.

doplněno 29.01.14 11:39:

Tak jsem se kdysi pustila na starém bydlišti do lina na veřejné chodbě, sousedka čučela, bylo jako nové a to tam byla nejdena čmouha i od gum z kol a všeho sajrajtu.

pohanka*
hodnocení

0x

Nezáleží, jestli je lino nové, nebo staré. A jestli to je opravdové lino nebo PVC. Každopádně na již vsáklý pigment, kde zřejmě nastala již nějaká chemická reakce bude potřeba na odbarvení opět nějaká chemie. Co se nabízí v drogerii a na internetu je většinou na běžné vyčištění a okamžité po nehodě. Chtělo by to udělat pokus na kousku zbytku podlahoviny. Nechat působit hovínko delší dobu a potom aplikovat různé čističe. Zkoušením různých chemikálíí a čistících prášků si můžete podlahu zničit víc, než máte kvůli stávájícímu fleku. Možná začít šťávou z citronu, kysaného zelí, nechat déle působit? Nebo se zeptat v chemické čistírně pracovnice, co by Vám doporučila za přípravek. Nebo nějakého známého, který vystudoval chemii. Možná, že v ordinaci veterináře by jste se také mohl pozeptat, nebo v nemocnici pro zvířátka. Tam se jim určitě stanou podobné nehody a potřebují je odstranit. Na www.baron.cz prodávají ekologický čistič bioclean přímo na moč a hovínka, ale zase jenom na ty nehody, kteé nepůsobily až tak dlouho. Pokud by jste nevyčistil, překryla bych flek takovými stopamy, třeba někam do kuchyně nebo směrem ven. Z nevýhody udělat dekorační prvek vhodný do Vašeho bytu. Pokud jste přístupní k netradičnímu vybavení a dekoraci bytu. Stejně se budete muset vypořádat i s jinými škodami, který Vám pejsek ještě způsobí během svého spolužití u Vás doma.

doplněno 29.01.14 12:40:

hrubka oprava - stopami

doplněno 29.01.14 12:58:

Dočetla jsem se, že neředěný BioClean /koncentrát/ lze použít i na staré fleky od bio nehod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]