Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, chci jako najemnik ukoncit najemni smlluvu co nejdrive, protoze jsem si nasel jine bydleni, ale ve smlouve se pise, ze vypoved z najmu se ridi zakonem, nejsem znalec paragrafu a nerozumim tomu. muzete mi to objasnit prosim?
Výpověď nájemní smlouvy musí být písemná a musí být doručena druhé straně. Výpovědní doba činí 3 mě- síce (§ 2222, odst. 3 a § 2230, odst. 1) a začne běžet prvním dnem měsíce následujícího doručení výpovědi. Strana, která nájem vypoví, poskytne druhé straně přiměřené odstupné (§ 2223).
Doručíte-li majiteli písemnou výpověď do 28. února 2014 včetně, skončí nájem 31. května. Další možností je uzavřít s majitelem písemnou dohodu o skončení nájmu k určitému datu.
------- Viz:
Výpověď nájmu (Obč. zákoník § 2286)Další odkazy na články k tématu nájmu podle NOZ: Skončení nájmu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.