Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podkrovní vestavby

Od: dury* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, ve starém cihlovém domě řeším podkrovní vestavbu. Z části půdy bude bytová jednotka, obvodové zdi půdní vestavby jsou z Ytongu 300mm a v menší části z konstrukčních důvodů jenom 150mm silné. Tyto zdi, zejména tu slabší potřebuji zateplit. Půda v jejíž části bude podkroví nemá zateplenou střechu a okna jsou buď jednovrstvá, nebo nejsou vůbec a proto se teplota na půdě se pohybuje od + 30 do cca -5 stupňů. Tloušťka obdvodových zdí domu je na půdě 450mm a zdi jsou cihlové.

Přemýšlel jsem zateplit obvodové zdi podkrovní vestavby polystyrenem.

Za případnou radu moc děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

dury,

pokud se ptáte jen na toto:

Přemýšlel jsem zateplit obvodové zdi podkrovní vestavby polystyrenem
tak odpověď zní ano, ale zateplení jedině zvenku.

Ale jak správně udělat podkroví, to je debata na několik hodin, páč hlavně deataily se musí řešit, jinak přijdou problémy s promrzáním, plísněmi klidně i poškození stavby. Nechci Vás strašit, ale varovat před nekvalitní prací a postupy.

dury*

Moc děkuji za reakci. Ano zdi z Ytongu plánuji zateplit zvenku, tedy na stranu zdi která je v neobyvatelné části půdy. Jakou tloušťku doporučujete?

Jinak na podkorví mám projekt a obvodové zdi domu v tomto podkroví jsou z cihel tl. 450mm a budou sahat do cca 1/2 výšky mezonetu. Dle projektu má přijít na očištěné zdivo polystyren tl. 80mm zevnitř. Jaký na to máte názor.

Ještě jednou moc děkuji za reakci a pomoc. Vestavbu dělám svépomocí a proto se tolik ptám.

Díky a smekám klobouk

Dury,

Ano zdi z Ytongu plánuji zateplit zvenku, tedy na stranu zdi která je v neobyvatelné části půdy. Jakou tloušťku doporučujete?... z tohoto nepoznám nic o stavbě, tudíž nemohu doporučit tlouštku polyše.

Dle projektu má přijít na očištěné zdivo polystyren tl. 80mm zevnitř...omlouvám se, ale nevěřím, že projektant doporučil zeteplení 8cm zevnitř. Asi jde o nedorozumění. Tato tlouš´tka i kdyby byla zvenku nesplňuje čsn, ani nevyhoví rosnému bodu..

Zateplení zdi 45cm z plné cihly bych dával 15cm a více EPS.

doplněno 03.02.14 09:25:

Detail zeteplení stropu je OK, pokud dáte izolace 24-30 cm, tak se to určitě projeví.

Pokud jde o vnitřní zateplení polyšem, obával bych se plísní z rosného bodu pod polyšem...asi bych zvolil vatu, rovněž s mezerou, jako u stropu. Obrátit strop na stěnu.

OK?

dury*
hodnocení

Zkusím sem dát oskenovanou PD. Podívejte se prosím na to a zkuste mi prosím poradit. Jedná se o starý dům s "okrasnou" fasádou, kterou nelze zateplit zvenku a zároveň bych rád minimalizoval náklady na vytápení a omezil horko v podkrovním bytě v létě. Děkuji moc

Zateplení podkrovní vestavby
Zateplení podkrovní vestavby #2
Zateplení podkrovní vestavby #3
dury*

Díky za reakci.

- izolaci 24-30 cm myslíte vatu na zateplení stropu? Pokud ano, tak jsem počítal že bych tam chtěl těch 30cm vaty dát.

- obrátit strop na stěnu? Znaméná to, že mám použít stejný postup zateplení i na zdi. S tím polyšem jsem měl taky pochybnosti, přemýšlel jsem, jestli se dělá např. nějaká tvrzená vata. Je hodně důležité zanechat mezi zdí z cihel a tou např. vatou tu mezeru (4cm)?

- ještě bych prosil o radu, jak silný EPS mám dát zvenku na ten ytong 15 a ytong 30?

Děkuji moc

izolaci 24-30 cm myslíte vatu na zateplení stropu? Pokud ano, tak jsem počítal že bych tam chtěl těch 30cm vaty dát
OK, pochopil sptávně doporučil bych čedičkouvou s lambdou 0,039 orsil Orsík, nebo skelnou s lambdou 0,039, třeba Wiglu...Vše je o ceně..

obrátit strop na stěnu? Znaméná to, že mám použít stejný postup zateplení i na zdi.
opět pochopil dobře, tvrzená vata je hodně drašší, v tomto případě k ničemu...

jak silný EPS mám dát zvenku na ten ytong 15 a ytong 30 to se musí spočítat k ostatním izolacím a oknům...

15+15 a 30+10cm (odhad bez podrobností o stavbě)..

dury*

Opět děkuji, ještě se vrácím k tomu zateplení cihlové zdi zevnitř. Je nějaká vhodná technologie bych nemusel dělat nějakou předstěnu a mohl to rovnou přilepit na tu cihlovou zeď? jde mi o to, že tam mám 4 okna a nebudu mít vedle špalet prostor na sádroš, vatu a vzduchovou mezeru.

kolik je tam místa?

doplněno 04.02.14 13:12:

...Je nějaká vhodná technologie... na tak malou sílu izolace snad jedině PUR-PIR, ale to je peněz...

to chce podle fotek a on line řešit...

dury*

od zdi 5 cm k rámu(futer) okna, 9 cm od zdi k otvíracímu rámu okna. Tedy prostor tak 7-8cm na izolaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]