Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé bydliště - odpad

Od: bestkamzik odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

vdala jsem se a změnila i TB. Jak je to s platbou za odpad? Je nutné se nějak přihlásit? (Dříve jsem bydlela s otcem, byt nebyl v OV, mám se tedy od svozu odpadu odhlásit na předešlém místu bydliště?), platíme 127Kč měsíčně na odpad správci na novém bydlišti, ale ten mě eviduje pouze jako návštěvu, řekl že nám může zvýšit nájem nebo to nechat takto,tak nevím jestli je to to samé?Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Člověk by měl platit za odpady v místě trvalého bydliště. Odhlásit na starém a přihlásit na novém.

doplněno 27.01.14 23:20:

Nahlašte správci domu, že byt je obýván navíc jednou osobou (tedy Vámi) a že zde máte trvalý pobyt. On už přepočítá nájem a budete mít vše splněno.

bestkamzik
hodnocení

a odhlašuje se na bytovém družstvu nebo městském úřadě? díky

bestkamzik
hodnocení

no to sme mu řekli a on řekl že tu částku máme platit jednou za půl roku eventuelně za rok jakoby bokem nebo že nám zvedne nájem. A to opravdu stačí? není třeba se hlásit někam na úřad nebo odhlašovat z minulého TB odpad?

bestkamzik
hodnocení

no to sme mu řekli a on řekl že tu částku máme platit jednou za půl roku eventuelně za rok jakoby bokem nebo že nám zvedne nájem. A to opravdu stačí? není třeba se hlásit někam na úřad nebo odhlašovat z minulého TB odpad?

buss
hodnocení

0x

Na všecko máme zákon, obec vyhlášku, kde to upravuje. Obec ví jen o tom, kdo je přihlášen k TP. Takže i tam (v OV) se odpad hradí.

bestkamzik
hodnocení

a když bydlíme v bytě rodičů (byt v OV) je třeba se hlásit někam nebo stačí platit správci bytového družstva?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Přihlášením se na nové TB se automaticky musíte přihlásit k úhradě poplatku za odpady. Město od města se ten systém může nějak lišit. Taky bude záležet, jak a v čem budete bydlet na novém místě. Odhlášením z TB, by jste měla zmizet z evidence na starém místě. Jestli je vaše nové bydliště v Teplicích, tak tam to mají zadarmo, Nic neevidují a nic nevybírají. Díky p. Kuberovi.

bestkamzik
hodnocení

v novém místě bydlím v bytě manželových rodičů. Jedná se o bydlení v Praze.

humbucker*

Až ty odpady budou zase platit rodiče, tak se to cvakne najednou i s nimi. Jen jde o to, kdo ty poplatky vybírá. Někdy to může vybírat i správcovská firma, co se stará o barák s byty. Pantáta by to měl určitě vědět. Pokud to nezařizuje tchýňka.

bestkamzik
hodnocení

a v tomhle případě (když by to vyřizoval správce) tak se nikam hlásit nemusim ani odhlašovat ze starého? (nejsem blondýna jo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]