Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplovzdušná krbová vložka/kamna

Od: mudchen odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu a doporučení, jakou krbovou vlžku či krbové kamna v relaci cca do 18tis. aby měla napojení na teplovzdušné vytápění (stříbrná hadice)

Děkuji za Vaše názory...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hm, to zase budou odpovědi. Ostatně na takto položenou otázku se ani nic jinýho nedá čekat.

Nebylo by vůbec od věci napsat, do jakýho baráku to máš, tohle je strašně obecná otázka, na tu je tisíce odpovědí a každá správná.

mudchen
hodnocení

Myslím, že nemusím udávat do jak velkého baráku. Je mi jasné kvůli výkonu. Plochu podlahovou máme cca 100M2 takže nějakých 250m3 zhruba. Jde mi to poradit, jaká kamna mají toto napojení, nějak se to špatně hledá.Díky!

Buď nerozumím otázce a nebo všechny teplovzdušný krby.

hodnocení

0x

Takže podle m3 asi 8kW vložka.
Důležitý je také průměr komína a počet požadovaných průduchů pro teplovzduch.
Chcete jít do litiny či ne? Atd.

doplněno 27.01.14 22:12:

Jak máte řešený přívod vzduchu ke krbu?

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím.

Jak říká "Janyk", to zas budou odpovědi. Na tuto otázku se nedá odpovědět. Ta otázka je tak široká, že jednoznačná odpověď neexistuje. Aby jsme mohli odpovědět, je potřeba znát velikost objektu, který chcete vytápět, tepelně izolační vlastnosti a pod. Zkuste otázku doplnit.

hodnocení

0x

No, vzhledem k tomu, že jsem stavbu krbu již absolvoval a mám tedy 12 kw + 6kw výměník napojený na teplovzduch (ventilátor+filtry+hadice) na ploše 200 m2 půda, tak si myslím, že za 18 000,- jen vložka bude docela problém.Zvlášť pokud by byla s primárním nasáváním vzduchu, protože jinou bych snad ani nedoporučil, ale k občasnému zatopení snad možná ano.

Každopádně zjistit velikost vložky, průměr komínu+výšku a plochu pro vytápění...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]