Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám rd postaven z cihel Porotherm. Teď budu řešit fasádu (kterou si sice nechám udělat), ale chci si koupit sám lepidlo. Bohužel nevím, které se na to používá. Zateplovat nebudu takže ptřebuji něco, co se natahuje přímo na cihly. Prosím o radu, které použít (prosím o jméno výrobku. Díky moc Vašek
věřím že to nebude trvat ani 2 roky
doplněno 03.03.14 19:38:Jinak pokud je vlastní les a dělníci kteří dřevo vytěží a připraví...tak to bych radši zateplil a ušetřené dřevo prodal.
requie.
Tazatel sice uvedl, že nebude zateplovat, ale za 10-15 let se bude taky ptát, proč jsem to nezateplil..On ještě neví, kolik tam má tepelných mostů, vychází jen z projektu. (asi)
doplněno 03.03.14 17:48:Samuraji, respektuji Vaše rozhodnutí. Taky bych neřešil zateplení, mít tolika dřeva.
Vám bych doporučil pozvat několk firem, aby nabídli cenu za fasádu, maltu štuk a barvu. To vás vyjde nejlevněji.
doplněno 03.03.14 19:40:Samuraji, "Teď mi přijde ve Středu jedna nabídka, tak jsem na to zvědav a z hrůzou trnu, kolik si řeknou...mám barák 190m čtverečních (bez štítů) bohužel jsem blbej na matiku a nevím, jak se ty štíty počítaj. Samozřejmě řemeslníci si to podle plánu spočítaj sami"
Doufám že jste oslovil alespoň 10 firem, pokud tomu moc nerozumíte, musíte sehnat někoho, kdoVám to vyhodnotí, aby se levná nabídka nestala pak nejdražší, páč tam zapoměli lešení, zakrytí oken a podobně. To tak někdy dělají..
Jako dodatek, na ansi novostacbu z porothermu jsem tal 10 cm izolace. Uz ted me mrzi, ze jsem nepridal. Na penezich by jsem to v ramci cele stavby nepoznal. na komfortu a vytapeni / chlazeni urcite ano. Zkuste se zamyslet nad zateplenim. JInak jak se tu pise, nahodit, delat to na lepidlo by nejspis slo, ale ekonomicky to nedava smysl.
Zateplení je sice hezká věc, ale já to vyloženě nepotřebuju. Mám svůj les, takže jestli mám tepelné ztráty takové nebo makové je mi vcelku fuk. Mě jde o to, že jsem na štíru s penězma. vzal jsem si hypotéku na 900 tisíc a bohužel mi min. 100 tisíc bude ještě chybět k dodělání fasády, kterou mám v podmínkách hypotíky. A proto hledám nejlevnější způsob fasády.
Teď mi přijde ve Středu jedna nabídka, tak jsem na to zvědav a z hrůzou trnu, kolik si řeknou...mám barák 190m čtverečních (bez štítů) bohužel jsem blbej na matiku a nevím, jak se ty štíty počítaj. Samozřejmě řemeslníci si to podle plánu spočítaj sami.
Rozhodně koupit "pár pytlů"cementu, ,pár pytlů vápna,fůru písku a rozhodně vyjde levněji než lepidlo! Lepidlo tam max na zateplovačku a ne přímo na cihly nebo na omítku!
PS pokud to ohodíte a dobře zatočíte,tak možná ani nebude třeba štuk či jiná povrchová úprava s výjímkou malby!
Děkuji všem za odpovědi, alespoň jsem o něco chytřejší. Uvidím ve Středu, kolik bude činit ta nabídka.
Dejte vedet. S penezy jsme na tom podobne. Nevim, kolik Vam schazi, ale obecne polystiren opravdu moc nestoji, perlinka + lepidlo. Spatne je, ze mate kompletni fasadu v podminkach, to jsem nastesti nemel. Mam tam tusim kolaudace, nebo 95% rozestavenost.
To máte dobré, taky si teď trhám vlasy, že jsem to takhle podepsal, ale člověk po nekonečném běhání po úřadech a čtením hromady smluv už pak ani nemá sílu číst celé smlouvy nebo tomu věnovat stoprocentní pozornost a tak nad tím ani neuvažuje, že to do budoucna bude problém. Bohužel je. Mě bude chybět asi 100 nebo 150 tisíc a bohužel banka mi to nenavýší, jedině že prý mi dají nový úvěr ale to už s 10%ními úroky...na to jim z vysoka ...víte co.
Take mame za sebou samovyrobu a uz 10m doma, super relax po praci s PC. Na penize se to nevyplati, na zdravi a nervy urcite ano
Lepidlo na cihly?
Porotherm se většinou nahazuje maltou, třeba MV2 od Knaufu, nebo ve větších plochách levněji "ostrou", míchanou z písku, vápna, cementu a vody...
Ale jestli se mýlím, rád se nechám poučit...
jj nahodit normální maltou,holé cihly taky taky nebudou rovné takže nahodit do roviny a pak buď lepidlo s perlinkou a finální vrstvu fasády a nebo bez perlinky napenetrovat a filálku třeba štuk nebo akrylátovou
Zdravím . Já bych se z dovolením podíval na věc trochu z jiné strany. Sám si koupíte lepidlo a fasádu si necháte udělat. Jak to bude se zárukou? Protistrana řekne : my jsme to udělali dobře , ale vy jste si dodal špatné lepidlo. Nebo ano to lepidlo bylo námi navrženo , ale bylo asi staré , zmrzlé ,...tož tak..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.