Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba podlahy koupelna

Od: miata* odpovědí: 5 změna:

Může čiště teoreticky vypadat takto skladba podlahy v přízemí v koupelně:

absence betonu nebo anhydrydu...

8mm dlažba
7mm lepidlo
1mm hydroizolace
6mm dráty podlahového vytápení v tmelu
6mm F-Board
70mm eps
60mm eps
60mm eps

Ty poslední vrsty EPS jsem takto zvolil, protže tyto rozměry už mám koupené...

Možná je to z nějaké důvodu naprostý nesmysl, ale teď zkratkovitě mě nenapadá, proč by to nemělo fungovat:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě to tak fungovat může.Jen si myslím,že pevnost jen samotného polystyrenu pod dlažbou bude nedostatečná.že se bez nášlapné desky neobejdeš.

Pod EPS bude asi potřeba hydroizolace,pak polystyren,na kabelové topení - rohož -by nemusela být systémová deska,tedy nášlapná deska.Tady by pomohlo použít sádrovlákno.Na něj tekutá hydroizolace.Nakonec topná rohož a dlažba.

JABRAKA

miata*
hodnocení

To je pravda, tu podlahovou desku bych tam asi dát měl. IPA už je, tu jsem zapomněl zmínit.

Neměla by být spíš tekutá hydroizolace až pod dlažbou(lepidlem)? Tedy odshora:

dlažba
lepidlo
hydroizolace
tmel s drátem
f-board

Tekutá lepenka pod dlažbu? Proč? k čemu? A 1mm, taková žádná není. Přesněji, každá tekutá hydroizolace musí mít silnější vrstvu jak 1mm.

Vaše skladba je OK.

EPS 100Z, !

miata*
hodnocení

No když to bude v koupělně, tak tam se snad bez hydroizolace neobejdu. Ne, že bych za ní chtěl za každou cenu utratit nemalé peníze:)

miata,

IPA už je, tu jsem zapomněl zmínit... takže tam máte hydroizolaci nebo nemáte? Snad ale nechcete dávat dvě? Vy budete mít v koupelně bazén? Nebo myslíte jen na podlahu? Vy budete podlahu polévat množstvím vody?...

nechápu stále proč další hydroizolaci..

Dlažba je vodou nepropustná, spáry rovněž, takže proč?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]