Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpařovač na topení

Od: petaja® odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer, máme moc sucho v pokoji, někdo radí na topení hrnce s vodou, někdo talíře, co je lepší? Zatím mám ručníky, ale ty jsou za chvíli suché...máme vlhkost okolo 38%, potřebuji to zvednout alespoň o 20% co nejdříve, spí tam i mimčo a to mi pak chroptí...díky..

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

1x

Nebylo by lepší koupit zvlhčovač vzduchu? Na trhu je jich hodně. V ložnici máme tenhle: mall.cz/... kvůli malému synovi a jsme spokojení. Jinak se prodávají takové nádobky na zavěšení na topení.

Doplním Xixi-existují odpařovače (většinou keramické-vhodné na žebrové)radiátory na zavěšení nebo plechové na položení na vrch radiátoru (jsou účinnější a mají packy na zajištění proti posunu).

hodnocení

Jsme tady jen na návštěvě zatím na neurčitou dobu, je to rohový pokoj a měli jsme tady hodně vlhko, ten pokoj se není schopný normálně vytopit, koupili jsme olejový radiátor a super, máme teplo, ale zase hodně sucho, pořád nejsem schopná to vychytat a už jsem z toho nešťastná...

Šmarjá, on je to elektrický radiátor - tak to s tím mokrým hadrem opravdu opatrně - pozor na vypínače a termostat. A jen do doby, než si zítra koupíte normální (nejlépe ultrazvukový) zvlhčovač. Nebo jestli máte nějaký ruční rozprašovač na vodu, třeba na kytky - dobře vymýt a chvilku stříkat mlhu do vzduchu. Dostat do vzduchu aspoň půl deci vody.

hodnocení

Ne, ne je tady normální radiátor vytápěný zezdola ( ten nestíhá), na ten bych to dala a přitápím olejovým, na ten raději nic...

Tak to jo, už jsem se orosil. Hlavně vlhkost měřte. Pokud byl pokoj původně vlhký, nebude mít rezervu a pokud zvlhčování přeženete, mohl by chytil plíseň. Výkonným ultrazvukovým zvlhčovačem jsem "dosáhnul" orosení obvodové zdi a metrového pruhu koberce. Zvlhčovači selhalo čidlo a běžel na plný výkon celou noc.

hodnocení

Mám na měření takovou tu domácí digitální meteostanici, myslíte že nejlepší je postavit ji doprosřed místnosti?

hodnocení

Tak jsem proběhla celý barák a našla jeden keramický odpařovač, ten asi nebude stačit na pokojík 10 metru? Asi přistoupíme i k variantě hadr, teď jak je venku velký minus stupňů, tak se s mimčem koupit odpařovače hned tak nedostanu...

Dejte tam i ten mokrý hadr a ráno koukněte na vlhkoměr a na to, jak moc budou orošená okna.

Klidnou noc.

hodnocení

A okna jsou nová, sráží se na nich vlhkost, myslím, že nefunguje ta mikroventilace, ale bohužel do oken tady nemůžu mluvit..

To nic. Ráno změřte teplotu a vlhkost a dejte vědět.

hodnocení

Dobře, budu to měřit tou domácí digitální meteostanicí, uprostřed místnosti a dám vědět, zatím se ta vlhkost ani nehla, děkuji za rady.

hodnocení

0x

Mokrý ručník a dole do hrnce s vodou.

To chroptění slyšel lékař?

hodnocení

Takže přehodit ručník a dole konce namočit do vody? Mimčo frflá ( chrochtá jak prasátko) vždycky k ránu, kápnu mu kapičky Libenar do nosánku a za 10 minut odsajeme tvrdé soplíky, jinak je celý den v pohodě, teplota nic a poslech na preventivní prohlídce před 14 dny OK.

Tak to snad mimču opravdu nic není. Pokud jde o odpařování - čím větší je mokrá plocha, tím rychleji se odpařuje. Ale variantu mokrý hadr neprovozujte dlouhodobě. Ztvrdne vodním kamenem, radiátor by mohl oreznout a aby se něco nezačalo množit v teplé vodě, musela byste to taky nějak řešit. Zkuste nějaký zvlhčovač.

Ale hlavně vlhkost měřte, ať to nepřeženete a nezačne vám pokoj plesnivět (vlhkost 65% maximálně).

jendad

Taky pomužou květiny . Jsou druhy co často musíte zalévat a rostou pěkně a hodně odpaří vodu

hodnocení

0x

Vyrábí se přímo odpařovače vody na radiátory. Mívali jsme několik těch keramických na jednom topení a osvědčily se.

Několikrát jsem četla upozornění, že největší zásobník plísní a jejich spór jsou právě tyto odpařovače na topení. Takže, bacha!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]