Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Právě jsem přišel od sousedů a měli jsme s chlapama řeč, o tom, co vybrat za kotel? Na to, jestli spíš klasiku, nebo kondenzační, nemám porovnání z praxe. Je mu nabízený klasický se zásobníkem na 45 litrů, bez nutnosti vyvložkování komína, nebo kondenzační, taky se zásobníkem s doporučeným vyvložkováním plastem za asi 800 Kč za metr.Ten klasik je za asi 35 tis. a kondenz. za asi 60. S návratností asi za 5 let. Má spořit 20 procent nákladů. Je to rodinný domek a nyní tam mají kotel 24kW. A co je za spalování s krytým hořákem? Nebo tak nějak se to jmenuje. Nebo spalováním? Poraďte nám, prosím. Díky.
Je kotel 28kW, starý asi 10 let, nepoužitý s Turbem, zásobníkem na 40 litrů zn. Therm už díky případné zastaralosti mimo použitelnost? A kdyby byl zadarmo?
Jo, ten jejich barák je jeden velkej problém. Montovanej dřevák, bez jakýhokoliv zateplení, původně jetej na samotíž, tzn. spousta vody a měnit chtějí jen nové ventily, protože se starý už nehejbou. Asi mu dám do držky! Na rozumný slovo mi nějak nedá. Možná bych ho nalákal ty prachy radši propít. Prostě problém!
Martine. Dal jsem ti boda. Protože tvou odpověď použiju jako pomoc k přesvědčení kámoše, aby se vyprdnul na ten kondenzačák a dal si tam to Turbo od Thermu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.