Nejste přihlášen/a.
Právě tady zazvonil člověk - kterého jsem v životě neviděl (měl na sobě maskáčovou bundu, na rameni našita vlajka ČR) a omluvil se mi za nepořádek co v noci dělali (nic jsem neslyšel mám asi tvrdý spánek) a dal mi nějakou buchtu a odešel? Asi by nebylo zrovna strategické ji jíst? co myslíte vy?
miklous, souhlas. Stěžujeme si v jaké době žijeme, ale když se objeví někdo, kdo se chová normálně (ano, normálně - aspoň já to tak chápu. Mám mejden, tak se sousedům omluvím, A buchta navíc? To je přece BOMBA , myslím jako ňamka, chacha), tak je podezřelý. Copak byl problém zepat se ho, kdo že je? Nebo přesně, zeptat se sousedů? No, ale jak vidno, většina místního osazenstva v tom vidí něco podezřelého, nebezpečného... Smutná doba
doplněno 25.01.14 20:38:miramira. Vidíš to. Já zase vidím něco "nenormálního" v tom, že mi někdo přinese buchtu a já se nezeptám, kdo to je. Jasně, když půjdu po ulici a někdo mi vrazí bábovku, tak ji jíst nebudu a ani se toho dotyčného nebudu na nic ptát. Ale toto je naprosto jiná situace.
na to, že mi zcela neznámý člověk nabízí jídlo a tvrdí něco o čem nic nevím nevidím zhola nic normálního. Můj názor. Když bydlím na lontu a sousedka, ktrou zmám let něco přinese, je to o něčem jiném.
doplněno 25.01.14 20:44:bydlíme ve větším městě a v okolí je tak cca 10% podivínů až bláznů, složitých existencí, a sám se mám relativně rád tak raději ne.
pro sebod. Nedůvěra je ve větším městě základním předpokladem pro přežití. Neznáte mapu. Zřejmě nečtete noviny a nesledujete zprávy a nevíte co se vůbec děje. I takoví jsou mezi námi. Já byl docela lidumil, a to do doby než mě přestalo bavit od ostatních dostávat "za vyučenou".
Mala, Jestliže příjmu hru ohrožení, tak už pouhé převzetí buchty od neznámého člověka bylo nebezpečné. Mohlo v ní být přeci cokoliv. Mohlo to vybouchnout . "Mala" napsala jsem snad jasně, že kdyby mi buchtu někdo dal na ulici, tak ji jíst nebudu. Jestliže mi však někdo zazvoní u dveří a omlouvá se, tak se zeptám, co a jak. A nejspíš se dozvím, že je to soused od vedle a že chce mít v domě dobré vztahy a proto jde s omluvou a buchtou.
Jasně chápu to, že lidé se ve velkých městech na sídlištích vůbec neznají, Nevědí, kdo je jejich soused. No a i to se mi zdá smutné.
už sem buchtu raději vyhodil, soused neotvíral a mám podezření že už tu buchtu dostal též a už ji snědl :D :D :D
Nelíbí se mi to moralizování, aniž by ses zeptal kdo to je a zaco ti přinesl dortík, už hned předpokládáš (i někteří další uživatelé) že tě chce minimálně otrávit. Možná fakt byl sám jen ke slušné omluvě donucený a měl jsi mu aspoň poděkovat, protože to (aspoň podle zdejších reakcí) není vůbec obvyklé. Já bych z toho měl naopak radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.