Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s plynovým kotlem

Od: arnoldgruber* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám dotaz na problém s plynovým kotlem KP12ZE.Začalo se mě stávat,že kotel nenaskočí a vyskočí porucha-po zamačknutí poruchy jednou až dvakrát kotel naskočí,ale pokud je delší dobu vypnutý,tak opět nejede.Četl jsem tu rady,a zajímalo by mě,čím by to mohlo být.Jeden z problémů byla armatura,jeden čidlo(svíčka).Problém je ten,že kotel vůbec nepustí plyn a rovnou vyskočí porucha.Čidlo jsem očistil,ale i tak je trochu uhnilé.Děkuji moc za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ano, správně. Na konci dotazu jsi si dobře odpověděl a zároveň poradil sám. Vyměň, nebo si nech vyměnit to čidlo. Jde o několik stovek.Bez bezvadné jeho funkce to nepůjde. Jestli ho kus chybí, přibliž ho blíž, než ho nahradíš novým.

arnoldgruber*
hodnocení

Díky moc za radu,objednám si ho a vyměním,jenom nechápu jeho funkci,co to vlasně měří,když tam při chybě vůbec nejde plyn.Přemýšlel jsem,jestli nemůže být něco s tou automatikou,nebo s plynovým ventilem.Ale každopádně čidlo vyměním a dám vědět,jak to dopadlo.Zatím díky

instalater*

nechápu jeho funkci,co to vlasně měří--- neměří vůbec nic. Zjednodušeně řečeno - při zapálení kotle se vám tato tepelná pojistka nahřeje vytvoří nějaký mikrovolt a ten dá plynové jednotce pokyn , že se může otevřít a pustit plyn do spotřebiče. Je to takový způsob ochrany , aby při vypnutém kotli nešel plyn. Toto můžete vidět i na novějších šporhertech s pozoelektrickým zapalováním. U kotlů s věčným plamínkem tento plamínek stále nahřívá tuto tepelnou pojistku.Pokud zhasne tak se plynová jednotka uzavře.

arnoldgruber*
hodnocení

Dobrý den,takže čidlo jsem vyměnil, ale problém stále přetrvává.Teď už asi zbývá plynový ventil,nebo řídící jednotka,nebo nový kotel.Nerad bych ale do starého kotle investoval větší částky a nakonec musel koupit stejně nový.Zdá se mě ten kotel docela jednoduchý,proto nechápu,co se děje.Pokud máte nějakou další radu,budu za ni rád.Děkuji a přeji krásný den.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Problém bych viděl ve znečištěných hořácích.Někdy pomůže položení kousku železné kulatiny o průměru 6-8 mm napříč hořákům.Stává se,že se zapálí jen jeden hořák a čidlo to vyhodnotí jako nedostatek a pošle kotel do poruchy.Položenou kulatinou se oheň rozvede na hořáky ostatní a kotel naskočí.Protože je to pouze provizorní řešení,je potřeba hořáky nechat vyčistit,nebo vyměnit.To je ovšem práce pro odborníka.

arnoldgruber*
hodnocení

Děkuji za pokus,ale hořáky mám vyčištěné-už hoří pěkným modrým plamenem (ne jako před tím).Bylo tam dost koroze a nikdo to roky nečistil. Problém ale je,že kotel nepustí vůbec plyn a ihned naskočí porucha.Konkrétně dnes ráno jsem měl velké problémy kotel spustit-nic moc,když se člověk ráno vzbudí a doma je 16°C. Ale mám trošku dojem,jestli to nemůže být špatným kontaktem řídící jednotky se svorkovnicí.Zdá se mě,že kotakty ve svorkonici jsou až příliš otevřené.Jinak moc děkuji za názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]