Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventil u radiátoru nechodí jak by měl

Od: asker89269 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám takový problém, celý dům topí bezproblému, jen v jedné místnosti topení nějak blbne, buď topí málo, nebo se nedá regulovat. Např. že otočením na 1 netopí vůbec a hned na 2 jede na max.

Zkoušel jsem odvzdušnit a voda hned tekla žádný vzduch neucházel.

Tak jsem sundal regulační ventil radiátoru a zjistil jsem že čudlík který má zajíždět a vracet se hladce jde hodně ztuha.
První kousek nejde zamáčknout prstem skoro vůbec tak jsem si pomohl tužkou, pak když už je cca 3mm zasunutý tak už chodí celkem dobře ale u toho začátku nejde skoro vůbec.

viz. video

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

0x

pokud je čudlík venku tak je otevřen naplno . S tou sundanou hlavicí topí jak? Topil vždy špatně nebo jen poslední dobou? Zkuste přivřít pár radiátorů na stejné větvi . Na kolik máte puštěné ostatní radiátory v domě? Pokud se podíváte detailem na tu mosaz okolo toho čudla bude tam někde bud čísla nebo stupnice , dá se tím zvětšit nebo zmenšit průtok armatury tělesa

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Možná by to mohlo jít trošku rozhýbat. A ten světlý kroužek je asi součást té druhé regulace, a když se trochu povytáhne k sobě ven, mělo by jím jít pootočit a průtok vody zvýšit, nebo snížit. 1-7 a N je naplno. U Danfosu, co mám po baráku, to tak je. Jestli ty průtoky nějak zlobí, šlo by na ten ventil trochu s citem poklepat. Ten průřez je dost zmenšený a mohlo by se v něm něco usadit. Znám situaci, kdy to neočekávaně pomohlo.

yyy
hodnocení

0x

...zkuste prostříknout WDčkem okolo té tyčky co na ní tlačíte tužkou.

asker89269
hodnocení

VYŘEŠENO

Tak jsem to nakonec prostříknul něčím proti rezu a usazeninám a zároveň to údajně maže.

Čudlík chodí už líp a topení už jede o něco více.

Děkuji vám za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]